Gå til indholdAskepot


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

477 sider

Udgivet

2013

Originaludgave

2010


Beskrivelse


Krimi. Fredrika Bergman er ansat som akademisk uddannet efterforsker i politiet, hun føler sig ilde tilpas og "drengene" har da også svært ved at acceptere hende. Men lidt efter lidt får hun greb om en vanskelig sag om bortførte børn


Anmeldelser (1)


5. maj. 2010

De umættelige krimislugere får her en ny lækkerbisken, og bogen er især til de læsere, der ikke viger tilbage for historier om den umiddelbart uforståelige ondskab. Den der kun kan tilskrives galninge, faktisk kan historien godt siges at være en øvelse over temaet: "mænd der hader kvinder".

Forfatteren er sikkerhedspolitisk analytiker ved Rikspolisstyrelsen og har bl.a. skrevet bøger om Mellemøstkonflikten og EU's udenrigspolitik, dette er hendes første roman. Hovedpersonen er Frederika Bergman; ung, ser godt ud, akademisk uddannet og ansat som efterforsker under den ansete Alex Recht. Hans gruppe får en svær opgave: en lille pige bortføres fra toget mod Stockholm, er det en skilsmissefars hævn? hvem har set noget? og da pigen findes dræbt, får de travlt, hvad ligger bag en galnings handlinger? Beretningen er opbygget som en TV-serie, fortællevinklen skifter, det kan gøre historien lidt omstændelig men heldigvis er det hele i et ubesværet sprog, og spændingen holder da også hele vejen. Figurerne er lidt forudsigelige, fx er kvinder hovedsagelig nogen, man er konen utro med, eller også skal de betragtes som "en af drengene". De kan også være galningen underdanig eller fokusere på at skærme familiemønsteret. Der medfølger en MP3-udgave af bogen.

Der er flere detaljer end i størsteparten af de "skandinaviske krimier".

Meget lang men spændende krimi, der er fortalt smidigt og letløbende.

Lektørudtalelse

Af

Beth Høst


Informationer og udgaver

Bog

2013

Bog

2012

Bog

2011

Lydbog (cd-mp3)

2013

Lydbog (net)

2012

Lydbog (net)

2010

Ebog

2011

Lyd (cd-mp3) / Bog

2010

Lydbog (cd)

2010