Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Diktator

Del 3 af ImperiumDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

498 sider

Udgivet

2022

Ophav

Jan Pock-Steen(oversætter)
Genre og formroman, historiske romaner, romaner

Beskrivelse


Italien 58 f.kr. Cicero er på flugt fra et Rom, hvor nye vinde blæser, og intriger og magtkampe står på dagsordenen. Cicero får både brug for sine evner som filosof, politiker og taler i forsøget på at hjælpe det land han elsker så højt


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj. 2016

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 27. maj. 2016

I afslutningen på trilogien om Cicero flyder blodet i Roms gader, mens vi er vidner til at den romerske republik bliver til Romerriget. Til læsere af historiske romaner og mere specifikt til dem der interesserer sig for det antikke Rom.

Tredje bind i Robert Harris' trilogi om Marcus Tullius Cicero starter i 58 f.kr., umiddelbart efter handlingen i bind to Lustrum. Bogens fortæller er slaven Tiro, der fungerer som Ciceros privatsekretær og ven, faktisk hans nærmeste betroede. Cicero er på flugt fra Rom, da de mange magtkampe der udspiller sig, har placeret ham på "den forkerte side". Men balancen tipper og snart kan Cicero vende tilbage. Men det Rom han kender er ved at ændre sig for bestandigt, da Gaius Julius Cæsar har andre planer.

Harris har haft afgang til et imponerende kildemateriale og det bruger han på fornem vis. Som i de bedste historiske romaner formår han både at gøre tidsperioden og personerne ægte. Ikonet Cicero fremstår som et ægte menneske med både stærke og svage sider, og samtidig gør Harris det troværdigt hvor dygtig en politiker og taler Ciecero var. Grebet med at lade Tito, der var en virkelig person der nedskrev Ciceros samlede værker, være fortæller er godt set, og man får også som læser et godt indblik i en vigtig overgangstid i Roms historie.

I de to første bind i trilogien og i den historiske krimi Romersk blodmøder vi også Cicero.


Litteratursiden.dk [online]

d. 27. aug. 2016

af

af

Jan Michael Johansen

d. 27. aug. 2016Informationer og udgaver

2022

Bog

Robert Harris (f. 1957)

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave

2016

Bog

Robert Harris (f. 1957)

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave

2016

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Jakob Sveistrup

Audioteket

2016

E-bog

Robert Harris (f. 1957)

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2016

Lydbog (online)

indlæser: Jakob Sveistrup

Lindhardt og Ringhof