Gå til indholdDet ved vi om elever i læringsvanskeligheder


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

82 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Hvad kræves af en lærer, som ønsker at opnå en positiv relation til elever med læringsvanskeligheder og være medvirkende til, at eleverne udnytter deres læringspotentialer? Bogen henvender sig til pædagoger, lærere og ledere i skolen


Anmeldelser (2)


2. sep. 2020

Hvad kræves af en lærer, som ønsker at opnå en positiv relation til elever med læringsvanskeligheder og være medvirkende til, at eleverne udnytter deres læringspotentialer? Bogen henvender sig til pædagoger, lærere og ledere i skolen.

Der er vokset en erkendelse frem af, at forskellige problemer i et klasselokale ikke kan forklares alene med elevegenskaber, men at der også må inddrage fx klasseledelse og relation mellem lærer og elev. Bogen diskuterer forskellige måder at forklare mangelfuld faglig eller social læring. Der gives eksempler på, hvordan elevsamtaler kan være et godt redskab til en bedre forståelse af den enkelte elev. Læreren hjælper eleven med at sætte ord på tanker, følelser og adfærd, som bidrager til reducerede læringsmuligheder - og på den måde udvikle en mere hensigtsmæssig læringsadfærd. Eksempler på yderligere indhold: vigtige kompetencer lærere skal besidde og forskellige perspektiver på elever med læringsvanskeligheder.

En god og vigtig bog, der på bedste måde lever op til seriens, "Det ved vi om", mål ved at være praksisrettet og konkret. Bogen har mange afsnitsinddelinger, den er velskrevet og er meget læsevenlig. Det er en rød tråd i bogen at det er vigtigt at læreren er anerkendende, motiverende og relationsskabende.

Bogen kan relateres til Elevers læring og udvikling - også i komplicerede læringssituationer


Bogen kan relateres til Elevers læring og udvikling - også i komplicerede læringssituationer.

Lektørudtalelse

Af

Boy Olesen

Paideia

Af

Mumiah Rasmussen

Nr. 20 (2020)


Informationer og udgaver

Bog

2020

Ebog

2020