Bøger / faglitteratur

Det ved vi om motivation, tro på sig selv og ros


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
67 sider
Udgivet
2016
Ophav
Målgruppe
for pædagoger, for lærere, for skoleledere
Undervisning
til læreren

Beskrivelse


Forskningsbaseret beskrivelse af motivationsbegrebets betydning for skoleelevers læringsudbytte. Behandling af problematikker som: selvopfattelse, tankesæt, mestring, selvtillid, ros, forventninger samt tillært hjælpeløshed.

I samme serie


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2016

af

af

Hans-Christian Uth

d. 18. mar. 2016

Forskningsbaseret beskrivelse af motivationsbegrebets betydning for skoleelevers læringsudbytte. Bogen er relevant for både studerende og professionsudøvere.

Bogen indledes med et hhv. definerende og et perspektiverende kapitel, hvor der gives et grundlag for en forståelse af motivations betydning. Herefter følger praksisrettede kapitler, som behandler problematikker som: selvopfattelse, tankesæt, mestring og selvtillid, ros, forventninger samt tillært hjælpeløshed. Bogen afsluttes med et opsamlende kapitel, som bl.a. kan anvendes ved praktiske implementeringer i skolen. Bogen rummer omfattende international litteraturliste.

Som i de øvrige titler i serien er der tale om en let tilgængelig men forskningsinformeret beskrivelse af et pædagogisk emneområde.

En større undersøgelse af bl.a. motivation blandt skoleelever kan findes beskrevet i bogen Uligheder og variationer . I forlagsserien "Det ved vi om" findes en lang række titler om bl.a. læringsledelse, relationsarbejde, pædagogisk analyse og udviklingsarbejde.