Gå til indholdDet strategiske lederskab


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

421 sider: ill.

Udgivet

2017

Originaludgave

2014


Anmeldelser (1)


9. maj. 2014

Denne bog er velegnet til studiebrug eller selvstudium på diplom- eller kandidatniveau, og bogen kan efterfølgende "pluk-læses", når den praktiske verden stiller en overfor nye strategiske udfordringer.

Jørgen Lægaard er uddannet cand.merc. og lektor på Aarhus Universitet. Han har flere bøger om strategi(ledelse) bag sig. Han har dog også praktisk erfaring, dels fra hans egen konsulentvirksomhed og dels fra bestyrelsesposter, og det er fra disse to sidste funktioner, han har hentet stof til de mange eksempler fra virkeligheden, som han bringer. Bogen er ligefremt fortalt og kommer godt omkring emnet. Den er opdelt i tre afsnit. Først en introduktion til emnet, hvor de overordnede linjer trækkes op og definitioner lægges fast. Derefter en del hvor strategiarbejde beskrives fra modelniveau til eksekvering. Endelig arbejder Lægaard i sidste del med lederskabet i forskellige sammenhænge. Bogen er krydret med en række eksempler fra danske virksomheder, og er i øverigt en velskrevet, sober og lidt tør bog uden de store afvigelser fra pensum. Den er illustreret med forskellige skemaer og plancher, og udstyret med litteraturliste, stikordsregister og fortegnelse over illustrationer.

Der er mange bøger om strategisk ledelse. Efterspørgslen på denne vil ligge på linje med fx Strategi der virker, 2013, som dog er mere almen hvad angår målgruppe.

God lærebog i strategisk ledelse skrevet af en erfaren og anerkendt konsulent og underviser indenfor området.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy


Informationer og udgaver

Bog

2017

Bog

2014