Bøger / faglitteratur

Farvel til lederskabet


Beskrivelse


Et opgør med forestillingen om lederen som en altafgørende faktor og en kritik af ledelsesindustrien. På baggrund af en gennemgang af lederskabets historiske udvikling argumenterer forfatteren for et paradigmeskifte, hvor lederskab nedtones, og "følgeskab" - organisationsmedlemmernes handlinger og bidrag - opprioriteres.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. juni 2014

af

af

Jette Landberg

d. 27. juni 2014

Ledelse har ændret sig gennem de senere år, hvor kultur og teknologi har udfordret autoriteter. Harvard professor Kellerman afdækker, hvordan lederskabsindustrien ikke har fulgt med realiteterne i det 21. århundrede. For læsere med interesse for virksomhedsledelse, politisk ledelse og verdens udvikling.

Kellerman angriber sig selv og de mange, der tjener godt på lederskabsindustrien. Der er mange bøger om og kurser i ledelse, men det vigtigste bliver glemt, nemlig følgeskabet. Følgerne er altafgørende og defineres som dem, der har lavere rang end lederne. Uden godt følgeskab er lederne i stigende grad intet. I det 21. århundrede er meget ændret politisk og på ledelsesområdet med fremkomst af fx sociale medier, og ledere og politikere er langt mere udsatte. Historien om ledelse gennemgås, og det påvises hvordan magten svækkes, og vi står overfor et paradigmeskift uden nemme ledelsesløsninger.

Et omfattende og spændende bud på det 21. århundredes opgør med ledelse som magt og autoritet.

Maja og Magnus Haslebo har i Anerkendende følgeskab fokus på medarbejdernes rolle som følgere. Kellerman ser på ledelse som magt, hvilket gør at bogen ikke kan sammenlignes med bøger om ledelsesteori og følgeskab. Her er ingen praktiske anvisninger, hovedsigtet er kritik af ledelsesindustrien.