Gå til indholdDet her er hjertet : et digt om sorg


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

78 sider

Udgivet

2017

genre/form

digteOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Digte om en kvindes sorg over sin samlevers død


Anmeldelser (5)


5. apr. 2017

Rammende, magtesløse og smukke digte om et bristet hjerte og sorgen over at miste en elsket til døden. Anbefales til alle, som har oplevet sorgen på egen krop.

Svenske Bodil Malmsteen (1944-2016) mistede sin partner i 2011. Digtene handler om sorgen over at miste en elsket, der har betydet alt, og stiller spørgsmålet: Hvordan bærer man sorgen? Centralt står hjertet som metafor for kærligheden og sorgen, men også som fysisk organ, der holder kroppen i live. Jeg'ets oplevelse af sorgen står i skarp kontrast til det offentliges absurde magtesløshed med fx hjerteklinikkens lægevidenskabelige målinger af hjertet ("Et rask hjerte i voksent menneskes krop vejer ca. 325 gram") og sorgcoachens spørgeskemaer: "Hvor gør det ondt // Hvor ondt? På en skala fra et til ti / Hvor ondt gør det?" Til sidst digtet "Sorg" fra 2004 om tsunami katastrofen i Thailand.

Glimrende digtsamling, som ikke prøver sætte ord på sorgen, for det kan hverken poesien eller "systemet": "Ingen steder / er der en sådan afstand mellem smerten / og udtrykket for den / som hos sorgcoachen i Ropsten / som på hjerteklinikken / som i mine ord". Som Henrik Wivel påpeger i forordet, bruges skriften i stedet til en processuel bearbejdning af sorgen. Anbefales til præster, sorggrupper, terapeuter og andre, som arbejder med sorg.

For anden glimrende litteratur om sorg over tabet af en elsket, se fx Naja Marie Aidts Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage


For anden glimrende litteratur om sorg over tabet af en elsket, se fx Naja Marie Aidts Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage.

Lektørudtalelse

Af

Thomas Olesen

Berlingske tidende

Af

Jørgen Johansen

d. 20. maj. 2017

Kristeligt dagblad

Af

Peter Stein Larsen

d. 10. jun. 2017

Kristeligt dagblad

Af

Peter Stein Larsen

d. 21. apr. 2017

Weekendavisen

Af

Klaus Rothstein

d. 12. apr. 2017


Informationer og udgaver

Bog

2017

Ebog

2017