Bøger / faglitteratur til børn

Det gamle Egypten


Beskrivelse


Hvad er en Farao? Og hvorfor begravede de gamle egypter deres konger inde i pyramiderne? Det og meget mere kan du læse om i denne fagbog. For 8-10-årige.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2023

af

af

Stine Bille

d. 24. feb. 2023

Hvad er en Farao? Og hvorfor begravede de gamle egypter deres konger inde i pyramiderne? Det og meget mere kan du læse om i denne fagbog. For 8-10-årige.

I serien "Fakta. Maxi" kommer her to nye udgivelser: "Det gamle Egypten" og "Verdens syv nye vidundere". De præsenterer deres emner over opslag af 2 sider bestående af farvefotos, forklarende tegninger og en kort grundtekst samt faktabokse. I "Det gamle Egypten" fortælles der bl.a. om Keopspyramiden og om hvorfor man byggede pyramider, samt hvorfor egypterne holdt op med at begrave deres Faraoer i pyramider. I "Verdens syv nye vidundere" fortælles der om, hvordan man er kommet frem til de nye syv vidundere, og om de gamle syv vidundere. Bøgerne har indholdsfortegnelse og stikordsregister, samt forslag til andre bøger om emnerne. Der findes elevopgaver til brug ved faglige læsekurser eller emneopgaver i grundskolen. Bøgerne har lix 21.

De er to rigtig gode og gennemarbejdet fagbøger. Det faglige indhold er oplysende, spændende og meget relevant. Bøgerne er fyldt med mange flotte farvefotos og flotte illustrationer, som er med til at understøtte det faglige indhold.

I bogen Det gamle EgyptenVerdens vidundere kan man også læse om hvordan de gamle egypter levede. I bogen Verdens vidundere er både de nye og gamle fint beskrevetI bogen Det gamle Egypten kan man også læse om hvordan de gamle egypter levede. I bogen er både de nye og gamle fint beskrevet.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2022

af

af

Stine Bille

d. 19. aug. 2022

I denne letlæste fagbog kan man læse om det gamle Egypten. Om faraoner og kongegrave, pyramider, mumier, guder, hieroglyffer og Nilens betydning for Egypten. For de 9-12-årige.

Her er fire nye lette fagbøger med en lix mellem 15-30. De fire bøger "Alletiders legetøj", "Blomster", "Gladiator" og "Det gamle Egypten" er alle bygget op efter den samme skabelon. Teksten er inddelt i fjorten små kapitler, hvor de præsenterer deres emne over opslag på en side bestående af en kort tekst sat med store typer, hvor sammensatte ord flere steder deles med en bindestreg. De er suppleret med farvefotos og flere forskellige farvede faktabokse.

De fire fagbøger kommer god rundt om deres emner, og de indeholder alle mange interessante og spændene faktuelle oplysninger om deres emne. Layoutet i "Det gamle Egypten" virker mere roligt end i de tre andre, som indeholder et meget farverigt og lidt forvirrende layout. Bøgerne har ikke indholdsfortegnelse eller stikordsregister.

Vil man læse mere om de fire forskellige emner kan man fx læse Den store bog om blomsterLege-tøjDet gamle EgyptenGladiator, Lege-tøj og Det gamle Egypten fra serien "De små fagbøger" og GladiatorVil man læse mere om de fire forskellige emner kan man fx læse Den store bog om blomster, og Det gamle Egypten fra serien "De små fagbøger" og GladiatorVil man læse mere om de fire forskellige emner kan man fx læse Den store bog om blomster, Lege-tøj og fra serien "De små fagbøger" og GladiatorVil man læse mere om de fire forskellige emner kan man fx læse Den store bog om blomster, Lege-tøj og Det gamle Egypten fra serien "De små fagbøger" og .


Børn & bøger

Årg. 76, nr. 4 (2023)

af

af

Kurt Kristensen (f. 1943)

Årg. 76, nr. 4 (2023)