Bøger / skønlitteratur / roman

Det dybe vand : thriller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
439 sider
Udgivet
2018
Ophav
Genre og form
roman, psykologisk thriller

Beskrivelse


Jules' søster er sprunget i floden, men kan det virkelig være selvmord? Der er mange ulykkelige hemmeligheder i den lille by ved floden, og på dramatisk vis kommer nogle af dem for en dag.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juli 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 24. juli 2017

Alle, der holder af psykologiske thrillere i almindelighed, og alle, der var vilde med Kvinden i toget I særdeleshed, vil gribe ud efter denne forfatterens anden roman.

Vi er i den lille by Beckford i Nordengland, hvor kvinder til alle tider er kommet af dage ved Druknedybet, som er et bestemt sted ved floden. Først smed man hekse i vandet, sidenhen er ulykkelige kvinder selv sprunget i. Nu er en stor skolepige sprunget i, vistnok fordi hun havde en affære med en lærer, og det samme er fortælleren Jules' søster Nel. Jules nægter at tro, at Nel selv er sprunget, ligesom Nels teenagedatter har det svært med det hele. Alle i byen har et forhold til og en mening om floden, og det gælder også politiet, skoleinspektøren og en klog kone. Jules vil finde ud af, hvad der skete med søsteren, men der er mange hemmeligheder og modsatrettede dagsordener i spil.

Her har vi den svære toer, som ikke lever op til den populære debut. Lillebyen som ramme og det uheldsvangre vand som stemningsskabende giver afgjort forventninger, men de mange stemmer, synsvinkler og sidehandlinger er svære at holde styr på, og det, der kunne lede hen mod et forløsende crescendo, efterlader i stedet læseren med en fornemmelse af noget, der lige så stille taber luften.

Der er kommet mange psykologiske thrillere i de senere år, og denne placerer sig i midterfeltet sammen med fx Ruth Ware og Flynn Berry.


Politiken

d. 17. aug. 2017

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 17. aug. 2017


Jyllands-posten

d. 27. aug. 2017

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 27. aug. 2017


Berlingske tidende

d. 19. aug. 2017

af

af

Merete Reinholdt

d. 19. aug. 2017


Weekendavisen

d. 1. sep. 2017

af

af

Leonora Christina Skov

d. 1. sep. 2017