Bøger / skønlitteratur / digte

Der er et herligt land - det kaldes Poesien : en antologi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
114 sider: ill.
Udgivet
2013
Ophav
Genre og form
digte, haiku

Beskrivelse


Haikudigte med direkte eller indirekte inspiration i H.C. Andersens liv og digtning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2013

af

af

Jens Hjøllund

d. 12. aug. 2013

Mere i kraft af formen end det fælles litterære H.C. Andersen-tema vil antologiens haikudigte appellere til læsere der dyrker og måske selv er udøvende i haiku-traditionen.

Ifølge Niels Kjærs forord til denne antologi af haikudigte er der inden for haiku en lang tradition for at lade sig inspirere af store digteres liv og værker. I dette tilfælde er det ingen ringere end H.C. Andersen, hvis biografi og forfatterskab har dannet afsæt og inspiration for 27 danske haikudigteres forsøg i den formstrenge og populære genre. Udgangspunktet kan være Andersens liv, papirklip, historier og eventyr, og i de fleste tilfælde med en angivelse af, hvad der har været forlægget for den enkelte tekst. Nogle af digtene holder sig meget tæt til forlægget, mens andre - der er de mest vellykkede - er mere frie improvisationer over temaer og karakterer i Andersens univers. Antologien er forsynet med illustrationer, udført af kunstnere fra Fyns Grafiske Værksted.

Bogens bidragydere er alle medlemmer af Haikunetværket og Dansk Forfatterforenings Haikugruppe som i 2011 markerede sit 10-års jubilæum med udgivelse af antologien Blade i vinden.

De bedste af digtene er tankevækkende, elegante og giver det andersenske univers et fint poetisk twist , men der er også mange eksempler på at den fælles tematiske ramme har virket som lidt af en spændetrøje og ret vilkårlig, selv om alle haikuens formelle regler er overholdt.Informationer og udgaver