Gå til indholdDengang i Lemvig : en familiehistorie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

298 sider: ill.

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Anmeldelser (6)


25. sep. 2015

Elisabeth Møller Jensen skildrer sin familie og sin opvækst i Lemvig med et mylder af farverige personligheder, men også stærkt præget af de skygger, som moderens psykiske problemer kaster over familiens liv. For læsere af velskrevne, reflekterede erindringer.

Elisabeth Møller Jensen, f. 1946, fortæller om sin barndom i et hjem, der er lige dele præget af Indre Mission og Socialdemokratiet. Familien med bedsteforældre, onkler, tanter, fætre og kusiner er stor og farverig, hendes forældre er livlige, videbegærlige og arbejdsomme. Imidlertid har hendes mor psykiske problemer, som eskalerer i et medicin- og alkoholmisbrug med omsorgssvigt og indlæggelser til følge. Elisabeth Møller Jensen var i mange år direktør for Kvinfo, var hovedredaktør på "Nordisk kvindelitteraturhistorie" og har skrevet bøger om Thit Jensen og om Camilla Collett.

Bogen er virkelig godt fortalt og afvekslende med familiefotos og udsnit fra breve og dagbøger. Den er reflekteret i forhold til forældrene, især til moderen, som bliver skildret med både distance og hudløshed, nænsomhed, vrede og kærlighed. Samtidig får man et godt tidsbillede gennem den store familie fra meget beskedne kår, hvor drømmen om social opstigning handler om solidaritet, hårdt arbejde og at sikre næste generation mulighed for uddannelse.

Bogen vil appellere til samme brede målgruppe som Gretelise Holms Jesus, pengene og livet


men er sprogligt og stilistisk mere kompleksBogen vil appellere til samme brede målgruppe som Gretelise Holms Jesus, pengene og livet men er sprogligt og stilistisk mere kompleks.

Lektørudtalelse

Af

Marianne Majgaard Jensen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jytte Kjær Schou

2015-11-21

Politiken

Af

Bettina Heltberg

d. 1. okt. 2015

Berlingske tidende

Af

Anne Sophia Hermansen

d. 3. okt. 2015

Information

Af

Karen Syberg

d. 1. okt. 2015

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 3. okt. 2015


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2016

Lydbog (net)

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016

Bog

2015

Bog

2015

Ebog

2015