Gå til indholdDen unge Khalils lidelser : en liminal fantasyroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

164 sider

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Fantasy. 17-årige Khalil er død og fortæller fra et hvidt sted hinsides om sin tabte kærlighed Aya, om sagsbehandleren Hav-Hanne og glimtvis om en barsk tilværelse før tiden i Danmark


Anmeldelser (2)


26. okt. 2018

Eksperimenterede moderne kærlighedshistorie om en etnisk ung mand, der efter sin død beretter om sin rodløse tilværelse i Danmark. Anbefales til læsere af eksperimenterende dansk litteratur, læsere med interesse for flygtningefortællinger og gymnasieelever.

Eksperimenterende roman, som er en moderne fortolkning af Goethes klassiker "Den unge Werthers lidelser" fra 1774 sat ind i en nutidig flygtningefortælling. 17-årige Khalil er død og fortæller fra et hvidt sted hinsides om sin tabte kærlighed dansk-islandske Aya, om sit nære forhold til sin sagsbehandler Hav-Hanne og sin tilværelse i Danmark. I et desperat håb om at vinde Aya tilbage melder Khalil sig til en TV-konkurrence, hvor han bygger sit eget fly, men under flyveopvisningen på tv går det grueligt galt. Glimtvis beretter Khalil også om en barsk tilværelse, før han og hans familie kom til Danmark. Genremæssigt er romanen en blanding af socialrealisme og magisk realisme. Anna Kledal har tidligere udgivet digtsamlingen BZ-bevægelsen besætter Tv-byen


og faglitteraturEksperimenterende roman, som er en moderne fortolkning af Goethes klassiker "Den unge Werthers lidelser" fra 1774 sat ind i en nutidig flygtningefortælling. 17-årige Khalil er død og fortæller fra et hvidt sted hinsides om sin tabte kærlighed dansk-islandske Aya, om sit nære forhold til sin sagsbehandler Hav-Hanne og sin tilværelse i Danmark. I et desperat håb om at vinde Aya tilbage melder Khalil sig til en TV-konkurrence, hvor han bygger sit eget fly, men under flyveopvisningen på tv går det grueligt galt. Glimtvis beretter Khalil også om en barsk tilværelse, før han og hans familie kom til Danmark. Genremæssigt er romanen en blanding af socialrealisme og magisk realisme. Anna Kledal har tidligere udgivet digtsamlingen BZ-bevægelsen besætter Tv-byen og faglitteratur.

Romanen byder på en bevægende og original fortælling om en ung flygtnings identitetsløshed og er samtidig en ulykkelig kærlighedshistorie.

En anden moderne og ulykkelig kærlighedshistorie bygget over en klassiker er Oh, Romeo


Den unge Werthers lidelser


. "Den unge Werthers lidelser" er genudgivet flere gange på dansk, senest Den unge Werthers lidelser (Ved Frank Jæger)En anden moderne og ulykkelig kærlighedshistorie bygget over en klassiker er Oh, Romeo. "" er genudgivet flere gange på dansk, senest (Ved Frank Jæger)En anden moderne og ulykkelig kærlighedshistorie bygget over en klassiker er Oh, Romeo. "Den unge Werthers lidelser" er genudgivet flere gange på dansk, senest Den unge Werthers lidelser (Ved Frank Jæger).

Lektørudtalelse

Af

Line Hoffgaard

Udsyn

Af

Tine Bach

Årg. 34, nr. 1 (2019)


Informationer og udgaver

Bog

2018

Ebog

2018