Gå til indholdDen neuroaffektive billedbog


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

63 sider: ill. i farver ; 28 cm

Udgivet

2014

Originaludgave

2014


Anmeldelser (3)


13. nov. 2014

En anderledes billedfagbog med en visuel introduktion til den grundlæggende udvikling i hjernen henvendt til behandlere, psykoterapeuter, pædagoger mfl. Niveauet er meget alment og nemt at gå til.

Forfatteren er uddannet psykoterapeut og i tekst og billeder beskriver hun sammen med en illustrator teorier om neuroaffektiv personlighedsudvikling. Det er en mindre billedbog om hjerneteori og udviklingsteori, som bygges op af korte tekster og billeder for at nære både den sproglige bevidsthed og den ikke sproglige bevidsthed. Forfatteren gennemgår i korte træk hjernens udvikling og evolution, krybdyrhjernen og pattedyrhjernen. Enkelte steder kobler hun det til forskellige teoretikere og stiller spørgsmål til selvrefleksion. Hendes vinkel handler om det vi sanser og føler i kroppen, som især udtrykkes i billederne.

Det er en interessant kobling mellem den sproglige del og den visuelle del i denne bog. Teksterne er relativt korte og hendes forsøg på at eksemplificere det med billeder fungerer fint. Man er ikke i tvivl om, at hun med sin psykoterapeutiske tilgang primært henvender sig til pædagogen. De tegnede streger minder mig mest om tegninger for mindre børn.

Den følsomme hjerne


Ledelse mellem hjerne og hjerte


og Ledelse mellem hjerne og hjerte er andre titler forfatteren selv nævnerDen følsomme hjerne og er andre titler forfatteren selv nævnerDen følsomme hjerne og Ledelse mellem hjerne og hjerte er andre titler forfatteren selv nævner.

Lektørudtalelse

Af

Mette Fersum

Tidsskrift for psykoterapi

Af

Birgitte Due

Årg. 23, nr. 1 (2015)

Sundhedsplejersken

Af

Anita Aagaard Andersen

Årg. 38, nr. 5 (2016)


Informationer og udgaver

Ebog

2016

Punktskrift

2016

Bog

2014

Bog

2014