Gå til indholdDen følsomme hjerne : hjernens udvikling gennem tilknytning og samhørighedsbånd


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

280 sider: ill.

Udgivet

2009

Originaludgave

2009


Anmeldelser (3)


26. nov. 2009

Bogen henvender sig til lærere, til omsorgs- og sundhedspersonale og til studerende, der arbejder med børn og psykisk udvikling. Andre med speciel interesse, forældre fx kan også læse bogen.

Hart er psykolog, har tidligere været leder af et familiebehandlingscenter og er i dag privat praktiserende psykolog. Hun har i flere år beskæftiget sig med hjernens udvikling helt fra fødslen, og i bogen viser hun, hvordan miljø og påvirkninger har betydning for barnets mentale udvikling. I de første kapitler viser hun, hvordan de enkelte dele af hjernen udvikles. Senere beskriver hun, hvordan samhørighed og stimulering har betydning for, hvordan barnets hjerne og sociale udvikling vil forløbe. Sidste del af bogen bruger hun på at vise, hvordan denne viden kan bruges i terapi med såvel børn, som voksne og familier. Bagest er der forslag til videre læsning. Sproget er relativt enkelt, emnet taget i betragtning.

Det er svært at sammenligne med andre bøger. Hendes egen Hjerne, samhørighed, personlighed : introduktion til neuroaffektiv udvikling, 2009 har samme udgangspunkt, men er vanskeligere, Hallo - er der hul igennem? : dit barns hjerne fra 0 til 18 år, 2008 har mere sigte på forskelligheder i pigers og drenge forskellige udvikling.

En fin bog om et vanskeligt emne, men her formidlet enkelt for de faggrupper, der skal arbejde med målgruppen.

Lektørudtalelse

Af

Lis Pedersen

Socialpædagogen

Af

Jens Nielsen

Årg. 66, nr. 24 (2009)

Ugeskrift for læger

Af

Bo Møhl

Årg. 172, nr. 25 (2010)


Informationer og udgaver

Ebog

2013

Bog

2009

Bog

2009