Gå til indholdDen lille franske bistro


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

328 sider

Udgivet

2018

genre/form

romanOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Den 60-årige Marianne lever i et undertrykkende og kærlighedsløst ægteskab med sin militærmand Lothar. En dagstur til Paris afgør hendes skæbne, men med et ganske andet udfald end planlagt


Anmeldelser (2)


1. jun. 2018

Hjertevarm fortælling om tyske Marianne, der på en rejse i Frankrig genfinder både livsglæde og passion i et charmerende landsbysamfund i Bretagne. Især kvindelige læsere vil holde af denne lille charmeperle.

Den 60-årige Marianne træffer på en glædesløs tur til Paris en ultimativ beslutning: hun vil forlade denne verden og springe i Seinen. Hun har i mange år levet et undertrykt, kærlighedsløst liv sammen med artillerisergent Lothar, som holder hende i så kort snor, at hun helt har mistet sig selv. Selvmordet mislykkes, Lothar bliver rasende og lader hende selv finde - billigt - hjem til Tyskland. Men tilfældet vil, at Marianne i stedet rejser til Kerdruc i Bretagne og der dumper ned i et farverigt miljø omkring en lille bistro. Men Lothar leder efter hende. Den tyske forfatter er også kvinden bag Det litterære apotek


der i ligeledes udspiller sig i et fransk miljøDen 60-årige Marianne træffer på en glædesløs tur til Paris en ultimativ beslutning: hun vil forlade denne verden og springe i Seinen. Hun har i mange år levet et undertrykt, kærlighedsløst liv sammen med artillerisergent Lothar, som holder hende i så kort snor, at hun helt har mistet sig selv. Selvmordet mislykkes, Lothar bliver rasende og lader hende selv finde - billigt - hjem til Tyskland. Men tilfældet vil, at Marianne i stedet rejser til Kerdruc i Bretagne og der dumper ned i et farverigt miljø omkring en lille bistro. Men Lothar leder efter hende. Den tyske forfatter er også kvinden bag Det litterære apotek der i ligeledes udspiller sig i et fransk miljø.

Mariannes forvandling fra grå mus til en moden kvinde med mod på både livet og kærligheden er fint skildret, ovenikøbet med stilfærdig humor. Det bretonske miljø charmerer læseren helt ind i hjertekulen og vækker øjeblikkelig rejselyst. En helt igennem velskrevet og velfortalt roman, som egner sig fortrinligt til ferielæsning.

At rejsen ud til et fremmed miljø kan virke forløsende på et kvindeliv ses fx også i romanerne Tara Road


Hjertets hemmeligheder


Hemmelighedernes atelier


, Hjertets hemmeligheder og Hemmelighedernes atelierAt rejsen ud til et fremmed miljø kan virke forløsende på et kvindeliv ses fx også i romanerne Tara Road, og Hemmelighedernes atelierAt rejsen ud til et fremmed miljø kan virke forløsende på et kvindeliv ses fx også i romanerne Tara Road, Hjertets hemmeligheder og At rejsen ud til et fremmed miljø kan virke forløsende på et kvindeliv ses fx også i romanerne Tara Road, Hjertets hemmeligheder og Hemmelighedernes atelier.

Lektørudtalelse

Af

Helle Winther Olsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Hanne Guldhammer Møller

2018-10-22


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019

Bog

2018

Ebog

2018

Punktskrift

2018