Bøger / skønlitteratur / roman

Den lille cafe ved den endeløse strand


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
382 sider
Udgivet
2020
Genre og form
roman

Beskrivelse


På den skotske ø, Mure, knokler Flora MacKenzie for at få både caféen og kærligheden til at fungere. Men øens læge, den syriske Saif, får en glædelig nyhed og Flora skal planlægge hele 2 bryllupper.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. maj 2020

af

af

Maria Sjøblom

d. 7. maj 2020

På den skotske ø, Mure, knokler Flora MacKenzie for at få både caféen og kærligheden til at fungere. Men øens læge, den syriske Saif, får en glædelig nyhed og Flora skal planlægge hele 2 bryllupper. Feel good roman for kvinder.

Flora ved ikke helt, hvor hun har sin overordentligt charmerende og smukke kæreste, Joel. Er hun bare et afslappende tidsfordriv eller mener han virkelig, at han vil slå sig ned på den lille ø? Det er ihvertfald svært at finde ud af, når han konstant er i USA for at arbejde. Saif savner sin familie helt enormt, men da der endelig kommer godt nyt, tvinges han til at tage sit liv op til revision. Livet går sin vante gang på den lille, isolerede skotske ø, som Jenny Colgan tidligere har beskrevet i En meget fjern kystVelkommen til Floras sommerkøkken og Velkommen til Floras sommerkøkken. Med opskrifter bagerst i bogenFlora ved ikke helt, hvor hun har sin overordentligt charmerende og smukke kæreste, Joel. Er hun bare et afslappende tidsfordriv eller mener han virkelig, at han vil slå sig ned på den lille ø? Det er ihvertfald svært at finde ud af, når han konstant er i USA for at arbejde. Saif savner sin familie helt enormt, men da der endelig kommer godt nyt, tvinges han til at tage sit liv op til revision. Livet går sin vante gang på den lille, isolerede skotske ø, som Jenny Colgan tidligere har beskrevet i En meget fjern kyst og . Med opskrifter bagerst i bogen.

Jenny Colgan rammer feel good-genren med sikker hånd hver eneste gang. Det gælder også her, hvor hun formår at beskrive et psykisk sammenbrud, en kræftsygs endeligt og traumatiserede flygtningebørn i en fortættet hjertevarm fortælling om de mennesker, som man kender så godt fra hendes tidligere Flora Mackenzie-bøger. På trods af de tunge emner, er man i hvert fald aldrig i tvivl om, at det hele nok skal ende godt til sidst.

Fans vil også elske Patrica Harmans bøger, hvor særligt Jordemoder på flugt leverer en fantastisk beskrivelse af et lille ø-samfund.