Bøger / skønlitteratur / roman

En meget fjern kyst


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
140 sider
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
roman

Beskrivelse


Den unge syriske læge, Saif, flytter til den lille skotske ø, Mure, for at varetage øens lægepraksis. Saif bliver gode venner med Lorna, men kan han lægge krigens rædsler bag sig?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. okt. 2017

af

af

Maria Sjøblom

d. 4. okt. 2017

Miniroman om livet på en lille skotsk ø hvor alle kender alle. Den syriske flygtning Saif ankommer til øen, og livet forandres for altid. Lille feel good-historie for især fans af Jenny Colgan.

Beboerne på øen Mure kæmper for at holde deres samfund kørende på trods af udfordringerne med fx faldende børnetal og manglen på nye tilflyttere. De har fx ikke kunnet rekruttere en ny læge til øens praksis. Asylansøgeren Saif er læge, og jobbet giver ham mulighed for opholdstilladelse. Han bliver taget imod med åbne arme. Især af Lorna, som er øens skoleleder, single og alene med sin syge far. Men kan Saif glemme sin traumatiske fortid og falde til på øen? Bogen er i mini-format på 16x11 cm, med forside i samme stil som forfatterens andre bøger.

En rigtig hyggelig, lille historie, som dog ikke når mere end at kradse lidt i overfladen på det ø-samfund, som Jenny Colgan er så kendt for sine hjertelige beskrivelser af. Den engelske originaludgave er udgivet som Quick Read af det engelske Reading Agency og henvender sig specielt til de mange, som har svært ved at finde tid til at læse.

Bogen når, på grund af sin ringe størrelse, ikke samme niveau som fx Rosie Hopkins' søde drømmeVidunderlige augustJordemoder på flugt af samme forfatter. Brenda Bowens Vidunderlige august og Patricia Harmans Jordemoder på flugt foregår også i et mindre ø-samfundBogen når, på grund af sin ringe størrelse, ikke samme niveau som fx Rosie Hopkins' søde drømme af samme forfatter. Brenda Bowens og Patricia Harmans Jordemoder på flugt foregår også i et mindre ø-samfundBogen når, på grund af sin ringe størrelse, ikke samme niveau som fx Rosie Hopkins' søde drømme af samme forfatter. Brenda Bowens Vidunderlige august og Patricia Harmans foregår også i et mindre ø-samfund.