Bøger / skønlitteratur / roman

Den hittitiske kommandant


Beskrivelse


Sesu, dommer og kommandant i den hittitiske hær, kommer ud for mange ting: Der er bestialske mord, store slag, kærlighed og eksotiske omgivelser. Tag med på en spændende og kulørt rejse tilbage i tiden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2012

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 22. okt. 2012

Denne velskrevne og enkle historiske roman vil ramme en stor målgruppe på folbibliotekerne: Både unge læsere der vil introduceres til genren, og garvede læsere vil få et fint udbytte. Man skal dog være opmærksom på, at bogens forside snyder: Bogen er bestemt ikke tiltænkt børn, da der er mange beskrivelser af vold, død og erotiske undertoner.

Bogen foregår i Lilleasien omkring år 1286 f.kr. Hittiterne kender man fra Det Gamle Testamente, og nu får vi en spændende fortælling, der tager udgangspunkt i nogle fiktive arkæologiske fund, som gengiver Sesus fortællinger. Således fortælles romanen i førsteperson, hvor vi møder dommeren Sesu, der i indledningen udnævnes til kommandant i hæren. Romanen slutter af med en litterær cliff hanger, da man i epilogen får at vide, at der endnu mangler at blive oversat mangle tavler med Sesus beretninger. Romanen er fortalt i et flot sprog, hvor der er mange fine detaljer i forhold til sanselige beskrivelser af miljøet, personerne, maden og døden. Samtidig er romanen spækket med underspillet humor, og der er en fin afvikling af plottet, som spænder over kærlighed, krig, intriger, bestialske mord og mere kærlighed. Romanen fremstår ligeledes både autentisk og personlig.

Det mest oplagte værk at sammenligne med er den fremragende Sinuhe ægypteren - blandt andet dukker selveste Sinuhe op i Den hittitiske kommandant, og det er ikke den eneste hyldest til Mika Waltaris klassiker.

Velskrevet, letbenet og medrivende historisk roman.