Gå til indholdDen første freak på månen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

175 sider

Udgivet

2013

genre/form

romanOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Unge Neil er besat af rummet og forsøger desperat at finde sig selv. Er lige smidt ud af skolen og bliver hentet af sin håbløse mor, der tager ham og lillebroren med over til mosteren, der bor et sted i Jyllands udkantsdanmark


Anmeldelser (6)


4. feb. 2013

Ungdomsroman til fritidslæsning til især drenge fra 14 år om det at være en ung fyr med en håbløst, uansvarlig mor og et liv, der generelt ikke går helt som forventet. Fint dystert udseende og flot grafisk forside af en lavt hængende fuldmåne i et forladt landskab med en rød skrottet bil i forgrunden. Indholdsbeskrivende bagsidetekst med en bid fra romanen.

Forfatter har tidligere udgivet to bind i ungdomskrimiserien Genstart, Den røde sofa, 2009 og Sporene ender, 2010 og senest har hun skrevet Siden for evigt, 2011. Hun er også medforfatter til Ordenen, 2011, skrevet sammen med Ina Bruhn og David Meinke. I denne nye roman møder læseren unge Neil, der er besat af rummet og desperat forsøger at finde sig selv. Han er lige smidt ud af skolen, og bliver hentet af sin håbløse mor, der tager ham og lillebroren med over til mosteren, der bor et sted i Jyllands "udkantsdanmark". Neil kan ikke klare at være afskåret fra internettet og sit liv i København, men da han møder Thea, er der meget, der ændrer sig. Genkendelig i sit unge og friske sprog og miljø for mange af nutidens unge. Er også et billede på de store forskelle, der trods alt er i lille Danmark.

Der findes mange ungdomsromaner med identitets- og familieproblemer for samme målgruppe, men denne har et twist af out-of-space og mystik, der gør den svær at sammenligne med andre, men også yderst interessant.

Velskrevet, nutidig dannelsesroman, hvor ung fyr leder efter sig selv.

Lektørudtalelse

Af

Susanne Dahl Jensen

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Lars Stubbe Arndal

2013-03-22

Berlingske tidende

Af

Kari Sønsthagen

d. 26. jul. 2013

Politiken

Af

Dorte Hygum Sørensen

d. 2. mar. 2013

Weekendavisen

Af

Damian Arguimbau

d. 15. mar. 2013

Børn & bøger

Af

Anette Grønholt Andersen

Årg. 66, nr. 3 (2013)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2022

Lydbog (net)

2014

Bog

2013

Ebog

2013