Gå til indholdDe uberørte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

221 sider

Udgivet

2008

genre/form

roman,

humorOriginaludgave

2008


Beskrivelse


Leila Korhonen driver sin virksomhed i Helsinki, hvor hun lindrer mænds ensomhed mod betaling. En kunde går for vidt, og det bringer hende i kontakt med kriminalkommissær Mokka, der i høj grad har brug for hendes specielle talenter


Anmeldelser (7)


1. jan. 1970

Finsk litteratur er for alvor slået igennem i nyere tid, og de mange læsere får her en ny perle.

Hotakainen slog igennem med den prisbelønnede Hjemmefronten og fulgte i 2006 op med Isaak-katedralen. Leila Korhonen er elvstændig erhvervsdrivende i Helsinki. På hendes klinik kan ensomme knudemænd blive løsnet op ved aktiv lytning og blide berøringer. Da en kunde vil mere, går det galt, og det bringer Leila i kontakt med kriminalkommissær Mokka, der i den grad trænger til hendes ydelser. Selv om der både er forbrydelse, efterforskning og straf er det ikke en kriminalroman, men en fantastisk fortælling om ensomhed og kærlighed fortalt med et glimt i øjet og spøjse afstikkere, bl.a. til pornoindustriens historie. Hotokainen skriver som en drøm og kan som få skabe et univers gennem enkle dialoger.

Moderne finsk litteratur har næsten sin egen skæve niche, der bl.a. også omfatter Arto Paasilinna, men fx norske Erlend Loe kan også være med.

Den hidtil bedste roman fra den finske mesterforfatter, der med sproglig elegance og vid har bud til mange læsere af nyere litteratur.

Lektørudtalelse

Af

Per Månson

Information

Af

Torben Brostrøm

d. 6. feb. 2008

Berlingske tidende

Af

Martin Krogh Andersen

d. 6. feb. 2008

Jyllands-posten

Af

Jon Helt Haarder

d. 12. feb. 2008

Politiken

Af

Thomas Bredsdorff

d. 9. feb. 2008

Weekendavisen

Af

Henrik Wivel

d. 8. feb. 2008

Kristeligt dagblad

Af

Anders Juhl Rasmussen

d. 14. feb. 2008


Informationer og udgaver

Bog

2008

Lydbog (net)

2008