Bøger / faglitteratur / erindringer

De satans typografer : mit liv som fagforeningsmand, kommunist og jazzmusiker


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
319 sider: ill.
Udgivet
2008
Ophav
Genre og form
erindringer

Beskrivelse


Dan Lundrups (f. 1939) erindringer om tiden som typograf og fagforeningsmand, bl.a. under den langvarige konflikt på Berlingske Tidende i 1977, samt om tiden som aktivt medlem af Danmarks kommunistiske Parti, hvor han sad i centralkomiteen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juli 2008

af

af

Flemming Faarup

d. 7. juli 2008

Dan Lundrup er født i 1939. Hans selvbiografi fortæller i et flydende sprog om et rigt og spændende liv som faglig og politisk aktiv. Bogen giver en beskrivelse af dagligdagens Danmark fra efterkrigstiden til nutiden. Bogen kan læses både som levnedsbeskrivelse og som samtidshistorie.

Livshistorien fortælles i parallelle forløb. Der er om privatlivet med de glæder og sorger bl.a. kort militærkarriere, lidt længere musikerkarriere, ægteskab, skilsmisse og nyt ægteskab fører med sig. Der er om det fagpolitiske liv, med beskrivelser af typografforbundets kampe i 1970- og 1980'erne. Endelig er der det politiske liv, om medlemsskab af DKP fra 1960 med delegationsrejser bl.a. til Prag i 1968 og til Rumænien i 1981, med efterfølgende refleksioner og beskrivelser af DKP's nedtur, der startede med Knud Jespersens død i 1976. Bogen er krydret med en række sjove anekdoter og er rigt illustreret.

Dan Lundrup har tidligere vist sine fortællerevner i Hensigten helliger midlet, 2002 og Øksen, Blodkoppen og Jydepotten, 2007.

Bogen kan bruges af alle, der er interesserede i at læse om andres livsoplevelser.Informationer og udgaver