Bøger / faglitteratur / biografier

Overklasseliv : fra landadel til magtelite og jetset

Del 1 af Overklasseliv

Beskrivelse


Med lige dele sladder, samfundsmæssig og økonomisk analyse af overklassens magt og indflydelse gåes bagom de førende 47 familier i det moderne danske aristokrati.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2011

af

af

Alma Lind Jensen

d. 31. okt. 2011

Bogen kan læses bredt af alle med interesse for, hvordan landets øverste klasse og magtcirkler fungerer. Bogen kan udstilles og listes sammen med materialer om kongehuset, adelen samt den finansielle og politiske overklasse.

Forfatteren er journalist og har samlet materiale til denne bog igennem mange år. Den ligger da også i forlængelse af flere andre titler fra hans hånd fx Danske dynastier, 2007. Materialet stammer fra offentligt tilgængelige kilder samt enkelte mundtlige. Det er nemlig svært at få insider-viden fra denne elite. Her hersker nemlig en lov, som er absolut nødvendig at forstå og overholde, hvis man vil have del i disse herligheder: tavshedens lov. § 1 hedder diskretion, § 2 hedder diskretion og så fremdeles. Bogen er fuld af eksempler fra fortid og især nutid, som viser hvad denne enkle lov afstedkommer. Det er indviklet og detaljeret - iblandt lige lovlig detaljeret, hvad enten man læser for dokumentations- eller underholdningsværdien. Kongehuset er omdrejningspunktet, og det er her man bestemmer, hvem der er inde eller ude. Der er officielle rangordner, men også smutveje op ad trinene.

Her er ikke tale om sladderjournalistik som i 1015 København K, 2007, men så sandelig heller ikke om et næsegrus portræt af de kongelige og deres venner. Vi har ikke rigtig set noget, der graver så dybt i Danmarks magtcirkler som denne bog.

En dybdeborende beskrivelse og analyse af dansk aristokrati - det adelige, økonomiske og politiske, der er tæt sammenvævede.


Politiken

d. 14. dec. 2011

af

af

Niels Nørgaard

d. 14. dec. 2011


Jyllands-posten

d. 11. jan. 2012

af

af

Niels Lillelund

d. 11. jan. 2012


Weekendavisen

d. 25. nov. 2011

af

af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 25. nov. 2011