Gå til indholdDatterens fortælling : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

286 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


I 1939 må en jødisk kvinde flygte fra Berlin. Med datteren Lina ankommer hun til den lille franske by Oradour-sur-Glane, hvor de lige får skabt en tilværelse, da de tyske styrker kommer


Anmeldelser (2)


9. jul. 2020

I 1939 må en jødisk kvinde med to små piger flygte fra Berlin. Med den yngste datter Lina ankommer hun til den lille franske by Oradour-sur-Glane, hvor de lige får skabt en tilværelse, da de tyske styrker kommer. Dramatisk og medrivende fortælling for læsere af historiske romaner.

Lina skifter navn til Elise og får en lidt ældre søster i franske Danielle. De to piger overlever massakren i landsbyen, og romanen skildrer deres liv til nogle år efter afslutningen af 2. verdenskrig. I en rammefortælling fra 2015 fortælles den ældste datter Vieras historie, og Elise/Linas skæbne opsummeres. Viera bliver i 1939 sendt alene med skibet St. Louis til Cuba. Dette skib spiller en central rolle i forfatterens Den tyske pige


. Sammen med "Datterens fortælling" og en kommende roman udgør de tre romaner en Holocaust-trilogi af selvstændige fortællinger, der bygger på historiske begivenhederLina skifter navn til Elise og får en lidt ældre søster i franske Danielle. De to piger overlever massakren i landsbyen, og romanen skildrer deres liv til nogle år efter afslutningen af 2. verdenskrig. I en rammefortælling fra 2015 fortælles den ældste datter Vieras historie, og Elise/Linas skæbne opsummeres. Viera bliver i 1939 sendt alene med skibet St. Louis til Cuba. Dette skib spiller en central rolle i forfatterens Den tyske pige. Sammen med "Datterens fortælling" og en kommende roman udgør de tre romaner en Holocaust-trilogi af selvstændige fortællinger, der bygger på historiske begivenheder.

Nazismens grusomhed bliver fint belyst i denne letlæste, gribende og dramatiske fortælling. Den er fortalt med skiftende synsvinkler, men kun ofrenes. Persontegningen er ikke helt vellykket, og især er børnene ikke aldersvarende, men deres skæbner fænger.

Børnene er langt mere troværdige i Sidste tog til London


Den tyske pige


, der også handler om at redde børn fra nazisterne. Begge romaner er dramatiske og gribende beretninger, der bygger på virkelige begivenheder Den tyske pigeBørnene er langt mere troværdige i Sidste tog til London, der også handler om at redde børn fra nazisterne. Begge romaner er dramatiske og gribende beretninger, der bygger på virkelige begivenheder Børnene er langt mere troværdige i Sidste tog til London, der også handler om at redde børn fra nazisterne. Begge romaner er dramatiske og gribende beretninger, der bygger på virkelige begivenheder Den tyske pige.

Lektørudtalelse

Af

Birgit Sloth

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Grete Jacobsen

2020-10-21


Informationer og udgaver

Bog

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Lydbog (net)

2020

Ebog

2020