Gå til indholdDen franske fotograf


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

475 sider

Udgivet

2021

genre/form

roman,

romanerOriginaludgave

2020


Anmeldelser (2)


28. maj. 2020

Roman inspireret af den virkelige historie om den amerikanske model Lee Miller, der blev fotojournalist i Europa under 2. Verdenskrig. For læsere af historiske og romantiske romaner. Nok fortrinsvis kvindelige læsere.

Bogen har to spor, der adskiller sig i tid. Det ene spor handler om modellen Jessica May, der i 1942 bliver sendt til Europa for at fotografere og skrive til bladet Vouge. Det er ikke nogen nem opgave, og det er da heller ikke særligt velanset, at en kvinde agerer som krigskorrespondent. Men pga. hendes mod og stædighed, formår hun at blive en af de bedste. Til at finde de bedste billeder og historier, får hun hjælp af faldskærmssoldaten Dan Hallworth. Men hun må også balancere med kærlighedslivet. Hun har svært ved at følge sit hjerte, men hun får uventet hjælp af den lille pige Victorine. Andet spor er i 2004, hvor den australske museumsmedarbejder D'Arcy Hallworth skal til Europa for at pakke en samling fotografier fra 2. Verdenskrig. Det bliver hurtigt mere end en rutineopgave, og en dybereliggende historie åbnes på foruroligende vis.

Charmerende og letlæst historisk kærlighedslitteratur. Den unikke historie om Lee Miller er et godt udgangspunkt for fiktionalisering. Bogen er velskrevet og holdt i et enkelt, men flot sprog. De forskellige scenarier og beskrivelser af steder er fine og medvirker til realismen og nærværet.

Kan minde om Medaljen


Kvinderne på slottet


eller Kvinderne på slottet, men også om mange af Jojo Moyes' bøgerKan minde om Medaljen eller , men også om mange af Jojo Moyes' bøgerKan minde om Medaljen eller Kvinderne på slottet, men også om mange af Jojo Moyes' bøger.

Lektørudtalelse

Af

Martin Minka Jensen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Line Hoffgaard

2020-09-07


Informationer og udgaver

Bog

2021

Bog

2021

Bog

2020

Lydbog (cd-mp3)

2021

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2020

Ebog

2020