Bøger / skønlitteratur / digte

Coronakrisen : digte fra en kaotisk tid


Beskrivelse


Digte om en ung mands oplevelser med nedlukning, krise og håb. Til læsere, som ønsker et personligt billede af livet under coronakrisen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2020

af

af

Thomas Olesen

d. 18. dec. 2020

Digte om en ung mands oplevelser med nedlukning, krise og håb. Til læsere, som ønsker et personligt billede af livet under coronakrisen.

Over 5 dele følger man en ung mand i tiden op til og under coronakrisen i 2020. Som indledning til hver del er der monteret citater fra anonyme danskere, der taler om corona. I første del, "Tryghedens kammer", erfarer den unge mand, at COVID-19 er på vej. Den trygge tilværelse trues, men han sætter sin lid til det danske velfærdssamfund: "Du giver mig en tro på, at alting ordner sig / Tryghedens kammer, jeg stoler blindt på dig". Undervejs sættes tilliden til samfund og medborgere dog på prøve, som fx når folk stormer indkøbscentrene for at hamstre inden nedlukningen. I takt med kaos i det omgivende samfund, stiger den unge mands frygt. Han plages af dunkle barndomsminder, bl.a. om at blive forladt af sin far ved fødslen og kun have sin mor at stole på. Til sidst stifter han selv familie. På Facebook-siden "Forfatter Martin Søgaard" kan man finde undervisningsforløb til digtene.

Digtene kan anbefales, hvis man er på jagt efter personligt vidnesbyrd fra coronakrisen.

Der udgives mange bøger om danskernes oplevelser under coronakrisen. For flere digte om emnet, se bl.a. Caspar Erics Jeg vil ikke tilbageJeg må ikke begynde på nogetI dag skal vi ikke dø, Jeg må ikke begynde på noget af Thomas Lagermand Lundme, I dag skal vi ikke dø af Louise Juhl Dalsgård m.flDer udgives mange bøger om danskernes oplevelser under coronakrisen. For flere digte om emnet, se bl.a. Caspar Erics Jeg vil ikke tilbage, af Thomas Lagermand Lundme, I dag skal vi ikke dø af Louise Juhl Dalsgård m.flDer udgives mange bøger om danskernes oplevelser under coronakrisen. For flere digte om emnet, se bl.a. Caspar Erics Jeg vil ikke tilbage, Jeg må ikke begynde på noget af Thomas Lagermand Lundme, af Louise Juhl Dalsgård m.fl.