Bøger / faglitteratur / kogebøger

Chop chop : hak dig gennem det thailandske køkken


Beskrivelse


Introduktion til thailandsk madkultur og thailandske råvarer samt retter fra både Nord-, Central- og Sydthailand. Opskrifter fra snacks og gadekøkkenmad til supper, salater, fisk/skaldyr, karryretter, desserter og drinks.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2008

af

af

Birgit Sloth

d. 7. nov. 2008

En flot forside i pink med gul tekst fanger med det samme interessen. Kogebogen henvender sig til alle, der har besøgt Thailand, også selv om de ikke vil gå i gang med at genskabe det thailandske køkken derhjemme. Opskrifterne præsenteres i et layout, der er gennemført med brug af mange og stærke farver i både baggrund og tekst. Der er mange opskrifter, men endnu flere fotografier af dagligliv i Thailand, og bogen formår at videregive både miljø og atmosfære.

Forfatteren har tidligere skrevet kogebogen Harrys køkken. Han har de sidste seks år været kokkekonsulent på en restaurant i Nordthailand og har endvidere arbejdet på thai-restauranter i London og Sydney. Bogen giver en grundig introduktion til basisvarer ledsaget af gode fotografier. De lokale forskelle i madkulturen beskrives i tre afsnit: Centralthailand med Bangkok, Nordthailand med Chiang Mai og Sydthailand med Phuket med tilhørende opskrifter på henholdsvis retter fra gadekøkkenet, karryretter og retter med fisk og skaldyr. Bogens mange fotografier er af god kvalitet, men personligt kan jeg godt undvære forfatterens optræden på nogle af dem.

Der er mange kogebøger om det thailandske køkken, men ingen så farverig. Hanne Holms tre kogebøger Mit thaikøkken, Mere thaikøkken og Thai trin for trin har klassikerstatus og den første er kommet i ni oplag. Andre nye titler er Thai på den nemme måde og Easy thai kogebog.

Stemningsfuld kogebog til alle, der holder af at feriere i Thailand.