Bøger / faglitteratur / kogebøger

Heiberg-san : mad fra Asien : Thailand, Korea, Japan, Vietnam, Kina


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lene Hedengran Jacobsen

2007

En kogebog med asiatisk mad til brug i de danske køkkener.

Forfatteren har flere kogebogsudgivelser bag sig bl.a.: Heibergs dessertcirkus, 1999 og Heibergs chokolade, 2000. I denne nye udgivelse har han samlet sine bedste opskrifter fra fem asiatiske lande: Thailand, Korea, Japan, Vietnam og Kina. Bogen er bygget op med en forklarende ingrediensliste først i bogen og derefter et kapitel med opskrifter fra hvert af de fem lande. Indledningsvis beskrives hvert lands madkultur på et dobbeltopslag og så er det i gang med de fristende opskrifter. Der er flotte billeder af de indbydende retter og for hvert land beskrives også en hovedingrediens over et dobbeltopslag. Det er grøn karry pasta i Thailand, kimchi i Korea, Udon nudler i Japan, Ris i Vietnam og riseddike i Kina. Forfatteren skriver i sit forord, at han har købt råvarerne til bogens retter i Superbrugsen og Irma, så de er lette at få fat i, uanset hvor i Danmark man bor.

Vi har efterhånden mange kogebøger om asiatisk madlavning. Nogle omhandler kun et enkelt land, andre har samlet flere landes madkulturer og opskrifter som i denne kogebog. Hvor mange det enkelte bibliotek har brug for er individuelt, men det er vigtigt at tage hensyn til tilgængeligheden af ingredienserne til de forskellige retter. Det er her denne bog har sin force, da ingredienserne kan købes i de fleste større supermarkeder.

Brugbar og inspirerende kogebog med asiatiske retter, hvor der er brugt tilgængelige ingredienser og retterne er overkommelige.


Jyllands-posten

d. 25. nov. 2007

af

af

Bodil Krogh

d. 25. nov. 2007