Gå til indhold



Brænd huset ned, giv træet vand


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

165 sider

Udgivet

2021

genre/form

noveller



,

humor



Originaludgave

2021


Beskrivelse


Noveller der, i absurde og underspillede optrin, fremviser vores groteske eksistenser med stor humoristisk sans for livets besynderlige urimeligheder. Til læsere af noveller, der gerne må være en smule ud over det sædvanlige


Anmeldelser (5)


12. feb. 2021

Noveller der, i absurde og underspillede optrin, fremviser vores groteske eksistenser med stor humoristisk sans for livets besynderlige urimeligheder. Til læsere af noveller, der gerne må være en smule ud over det sædvanlige.

21 noveller om hverdagens trivielle og absurde optrin og om dem, der gennemlever dem - de aparte typer, der er underlige og skræmmende i al deres almindelighed. Vi hører blandt mange andre om den opofrende buschauffør med revolutionstanker, om Alfred, der opdager noget underligt i sine underbukser og om Jørgen, der har psoriasis, er meget tynd, men desværre også fejldiagnosticeret og om Rasmus, der lærer at falde i søvn med stiv pik. Novellerne handler om politik, klima, Bovbjerg Fyr, kropsforandringer, vejrudsigter, Jylland, ligegyldige forfattere og meget andet.

Det er grotesk og absurd og hylende morsomt, trods de ofte alvorlige emner. Madsen opererer på mange planer med sine fortællerstemmer og har en knivskarp timing i replikker, handling og pludselige indfald, hvor den fjerde væg forsvinder, og forfatteren træder frem. Og som sagt er det ikke kun morsomt, der er også en foruroligende undertone i novellerne, der bæres frem af Madsens sans for det poetiske og sprogligt afsøgende. En forrygende og stilsikker debut.

Vil kunne anbefales til læsere af Jonas Eikas novellesamling Efter solen


Solar


og Theis Ørntofts roman Solar, der på hver deres måde også er absurde og samfundskritiskeVil kunne anbefales til læsere af Jonas Eikas novellesamling Efter solen og Theis Ørntofts roman , der på hver deres måde også er absurde og samfundskritiskeVil kunne anbefales til læsere af Jonas Eikas novellesamling Efter solen og Theis Ørntofts roman Solar, der på hver deres måde også er absurde og samfundskritiske.

Lektørudtalelse

Af

Peter Holm Rasmussen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Britta Riis Langdahl

2021-07-12

Berlingske tidende

Af

Katherine Diez

d. 8. apr. 2021

Information

Af

Bodil Skovgaard Nielsen

d. 9. apr. 2021

Weekendavisen

Af

Lasse Winther Jensen

d. 16. apr. 2021


Informationer og udgaver

Bog

2021

Ebog

2021