Gå til indholdLysene på den anden side


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

319 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Barsk og vedkommende roman om afrikanere på flugt i Afrika og i Danmark. Henvender sig til romanlæserne, specielt dem, som kan lide romaner, der skriver sig ind i tiden og bringer aktuelle emner til debat


Anmeldelser (4)


29. apr. 2021

Barsk og vedkommende roman om afrikanere på flugt i Afrika og i Danmark. Henvender sig til romanlæserne, specielt dem, som kan lide romaner, der skriver sig ind i tiden og bringer aktuelle emner til debat.

I en ikke nærmere defineret fremtid er vandstanden i verdens have steget, og presset på Europa er stort af migranter, som søger et bedre liv. Efter en dramatisk og voldsom flugt over Middelhavet bor Peter nu illegalt i Danmark. På trods af en akademisk baggrund lever han af skiftende illegale rengøringsjobs på et lånt sygesikringsbevis. Han er kæreste med Liv, som venter deres fælles barn. Da politimanden Roi en dag får en specialopgave med at bringe migranter, som opholder sig ulovligt i Danmark til Afrika, flettes de to mænds skæbner ind i hinanden. Deportationen til Nigeria går galt, og snart er det en kamp for overlevelse i den afrikanske ørken.

Det er en foruroligende og dystopisk beskrivelse af en verden, hvor stigende vandstande har skyllet de øverste lag af civilisationen væk. Handlingen drives frem af et stært element af spænding i fortællingen. Derudover får man som læser rettet opmærksomheden mod en fremtid, som måske ikke er så langt væk.

Andre gode bøger om migration beskrevet fra en dansk vinkel er Et andet menneske, et andet liv


Invasionen


Alis flugt


Under himlens dække


af Sofie Jama, Invasionen af Madame Nielsen og Alis flugt af Bodil Aline. Rejsen rundt i den afrikanske ørken bringer mindelser om Under himlens dække af Paul BowlesAndre gode bøger om migration beskrevet fra en dansk vinkel er Et andet menneske, et andet liv af Sofie Jama, af Madame Nielsen og Alis flugt af Bodil Aline. Rejsen rundt i den afrikanske ørken bringer mindelser om Under himlens dække af Paul BowlesAndre gode bøger om migration beskrevet fra en dansk vinkel er Et andet menneske, et andet liv af Sofie Jama, Invasionen af Madame Nielsen og af Bodil Aline. Rejsen rundt i den afrikanske ørken bringer mindelser om Under himlens dække af Paul BowlesAndre gode bøger om migration beskrevet fra en dansk vinkel er Et andet menneske, et andet liv af Sofie Jama, Invasionen af Madame Nielsen og Alis flugt af Bodil Aline. Rejsen rundt i den afrikanske ørken bringer mindelser om af Paul BowlesAndre gode bøger om migration beskrevet fra en dansk vinkel er Et andet menneske, et andet liv af Sofie Jama, Invasionen af Madame Nielsen og Alis flugt af Bodil Aline. Rejsen rundt i den afrikanske ørken bringer mindelser om Under himlens dække af Paul Bowles.

Lektørudtalelse

Af

Michael Linde Larsen

Jyllands-posten

Af

Nicklas Freisleben Lund

d. 19. jun. 2021

Information

Af

Erik Skyum-Nielsen

d. 20. aug. 2021

Weekendavisen

Af

Klaus Rothstein

d. 12. maj. 2021


Informationer og udgaver

Bog

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021