Gå til indholdBliv voksen! : en bog om de umodne voksne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

202 sider

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Om de umodne voksne, der skaber problemer for sig selv og andre, ved bl.a. at udvise manglende hensyn og ikke tage ansvar for egne gerninger


Anmeldelser (1)


5. apr. 2017

Så umiddelbart forskellige personligheder som Bertel Haarder, Michael Jackson og Peter Aalbæk Jensen er i bogen karakteriseret som psykologisk "umodne voksne". For dig som er interesseret i psykologi.

"Mange af vores bryderier og frustrationer her i livet kan henføres til omgang med folk, der ikke er blevet ordentlig voksne. Gang på gang bliver vi overrasket og skuffet over andres adfærd, deres manglende hensyn, deres travlhed med at mele egen kage og deres direkte barnlige opførsel. " I bogen beskriver forfatteren en række, både kendte og ukendte, personligheder, som han analyserer og karakteriserer som umodne voksne. Politikere, ledere og kulturpersonligheder. Men fx også medlemmer af en fundamentalistisk kirke, "hvor de menige medlemmer i bogstavligste forstand opfører sig som Guds børn, mens de ældste, altså de voksne, våger nidkært over børnene, samtidig med de udstiller deres egen barnlighed." Bogen har overskrifter som "Ålen - det store dyr i åbenbaringen", "Dovne Robert eller barnlige Robert", "Michael Jackson og Peter Pan", og "Jehovas vidner og Stasi". 3 modne erkendelser nævnes i bogen: Erkend at verden er ekstremt kompliceret, erkend at ethvert forhold har to sider, og erkend, at alting er tilgængelig for kritik.

Tankevækkende og underholdende bog, hvor jeg tror alle kan lære noget om modenhed, uanset du som Bertel Haarder elsker risengrød, eller ej.

En anden bog om modenhed er fx Modne mænd


En anden bog om modenhed er fx Modne mænd.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby


Informationer og udgaver

Bog

2017

Ebog

2017