Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Loppen : den fantastiske historie om Leo Messi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
133 sider
Udgivet
2013
Ophav
Genre og form
biografier
Målgruppe

For 10-14-årige


Beskrivelse


Om den professionelle fodboldspiller Lionel Andrés Messis (f. 1987) liv og karriere, fra hans første boldberøring som 4-årig hjemme i Argentina til hans første mål på Camp Nou i Barcelona.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2013

af

af

Pia Petersen

d. 20. nov. 2013

Biografi om Lionel Messi for fodboldglade børn fra ca. 10 år. Især for Barcelona- og Messifans.

Forfatter er ikke set før på dansk. Udover at skrive bøger er han også manuskriptforfatter. I denne hører vi om hvordan Messi på sin 4 års fødselsdag får en fodbold af sin bedstemor og derfra er det fodboldspillet, der er det vigtigste i hans liv. Han bliver først spiller i Rosarios dårligste fodboldklub og senere kommer han på kontrakt i den bedste fodboldklub i Rosario. Men Messi vokser ikke som andre børn og han bliver undersøgt og har brug for indsprøjtninger for at styrke hans væksthormon. Det er en dyr behandling og til sidst kan klubben ikke hjælpe mere, så Messi prøvespiller hos River Plate, men kommer ikke på kontrakt her. Han bliver så opdaget af en talentspejder fra FC Barcelona og Messi og hans far flyver dertil og efter lang ventetid i den spanske by kommer den 13-årige Messi på kontrakt. Sidste ting man hører er da Messi scorer sit første mål for Barcelona som 17-årig. Sproget er meget dramatisk og levende og at læse bogen er nærmest som at se en film. Kan bruges til frilæsning, ikke så velegnet til opgaveskrivning.

Der er flere bøger om Messi bl.a. Vild med Messi. Denne ligner mere de biografier for voksne, der er kommet, end børnebøgerne om Messi, da de typisk er mere fakta- og opslagsprægede. Også god til de børn der læser Mål! og andre fodboldserier.

Spændende biografi, der giver et godt billede af den rejse som Messi tog for at spille i FC Barcelona.Informationer og udgaver