Gå til indholdBispeborgen Spøttrup


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

304 sider: ill. i farver ; 28 cm

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Om de senmiddelalderlige Viborgbisper og bispeborgen Spøttrups historie indtil reformationen


Anmeldelser (3)


6. dec. 2017

En uddybende beskrivelse af historien om borgen Spøttrup i Salling i 1400- og 1500-tallet, hvor den var ejet af biskopper i Viborg. For interesserede i danmarkshistorie og lokalhistorikere.

Spøttrup Borgs historie ligger delvis hen i tåger på grund af tab af arkivalier. Men Mikael Venge tager grundigt fat i al tilgængelig litteratur og stadigt eksisterende materiale og fortæller om borgens historie i bispeeje-tiden. Her beskrives bygningshistorie, ejerforhold, personalhistorie, historiske stridigheder, og samspil med omegnen, nogle af de nærliggende godser og danmarkshistorien. I dag ligger borgen som en af Sallings største turist-attraktioner med museum og mange arrangementer, og ved en sø, som er blevet genoprettet. Bogen fokuserer rent på 1400- og 1500-tallet.

Den hidtil største beskrivelse af Spøttrups historie i 1400- og 1500-tallet, med nye detaljer og teorier. Illustreret med mange nye farvefotos af borgen inde og ude og det omkringliggende landskab. Meget omfattende lister med noter, litteratur og arkivaliekilder.

Der er gennem tiden udkommet flere små skrifter om Spøttrup


Spøttrup Borgmuseum


Spøttrup


Vemmetofte


, som dækker det mindre behov. Senest , Borgmuseum og . Bogen ligner i omfang, detaljeringsgrad, format og illustrering samme forfatters Vemmetofte om slottet ved FaxeDer er gennem tiden udkommet flere små skrifter om Spøttrup, som dækker det mindre behov. Senest Spøttrup, og Spøttrup. Bogen ligner i omfang, detaljeringsgrad, format og illustrering samme forfatters Vemmetofte om slottet ved FaxeDer er gennem tiden udkommet flere små skrifter om , som dækker det mindre behov. Senest , Borgmuseum og . Bogen ligner i omfang, detaljeringsgrad, format og illustrering samme forfatters Vemmetofte om slottet ved FaxeDer er gennem tiden udkommet flere små skrifter om Spøttrup, som dækker det mindre behov. Senest Spøttrup, Spøttrup Borgmuseum og Spøttrup. Bogen ligner i omfang, detaljeringsgrad, format og illustrering samme forfatters om slottet ved FaxeDer er gennem tiden udkommet flere små skrifter om Spøttrup, som dækker det mindre behov. Senest Spøttrup, Spøttrup Borgmuseum og Spøttrup. Bogen ligner i omfang, detaljeringsgrad, format og illustrering samme forfatters Vemmetofte om slottet ved Faxe.

Lektørudtalelse

Af

Søren Møller

Weekendavisen

Af

Ulrik Langen

d. 19. jan. 2018

Kuml

Af

Rikke Agnete Olsen (f. 1939)

2018


Informationer og udgaver

Bog

2017