Gå til indholdBipavillonen : en fortælling om sværme


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

210 sider

Udgivet

2014

Originaludgave

2014


Beskrivelse


En surrealistisk fortælling om Bipavillonen, som huser alverdens sammenslutninger og foreninger for mennesker og væsner, der har tabt fornemmelsen for identitet og eksistens. En forfatter melder sig ind i en af foreningerne og skriver historier om de forunderlige skæbner


Anmeldelser (5)


10. okt. 2014

På kanten af virkeligheden ligger bygningen Bipavillonen. Træd indenfor i et hus der summer af mennesker og væsner der søger mening med livet i mærkelige foreninger. Den finske forfatter skal læses af jer, der gerne vil overraskes og udfordres af sære fortællinger om eksistens.

I en vilkårlig by, her eller der, nu eller i fremtiden, ligger et gammelt hus med mange små celler som i en bistade. Tidligere en anstalt for sjæleligt syge, men nu en slags foreningernes hus, hvor mennesker og væsner er forenet i grupper som Nasaltalerne, Kynikerne, Lipograferne, Vandscooterkonkurrenceforbundet og Klubben for Skiftende Realitet. Hovedpersonen, den jeg-fortællende forfatter, melder sig ind i den sidste, hvor man fortæller om uforklarlige hændelser. Romanen består af de noveller, hun skriver om mennesker som har tabt virkelighedsforståelsen og meningen med livet. Første roman på dansk af forfatteren, født 1947, som med denne roman blev indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris 2008.

Klog, filosofisk, videnskabelig og let humoristisk roman om eksistens. Men også vanskelig, fordi den udfordrer sin læser på tanker og meninger. Den er konstrueret som en stor summende bisværm uden en egentlig handling, men med en masse skæve eksistenser og ræsonnementer. Formfuldendt, underfundig sproglig iscenesættelse.

For læsere af klassiske forfattere som Kafka og Camus, samt nye Georges Perec og Shaun Tan.

Lektørudtalelse

Af

Helle Winther Olsen

Jyllands-posten

Af

Christian Møgeltoft

d. 25. nov. 2014

Berlingske tidende

Af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 25. okt. 2014

Kristeligt dagblad

Af

Mai Misfeldt

d. 19. jan. 2015

Standart

Af

Ole Nyegaard

Årg. 29, nr. 1 (2015)


Informationer og udgaver

Bog

2014