Bøger / faglitteratur / biografier

Bedrag : om IT Factory, grådighed og magtsyge


Beskrivelse


Om journalisten Dorte Tofts jagt på sandheden om Stein Bagger og IT Factorys succes, der var med til at afsløre leasingsvindelnummeret. Med beskrivelse af profilen på en typisk bedrager.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2009

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 14. apr. 2009

Er som andre bøger i den linde strøm efter IT Factory-skandalen oplagt for alle dem, som stadig gerne læser mere om affæren.

Nederst på bogens omslag står der "En personlig beretning af Dorte Toft & Henrik Tüchsen". Denne bog skiller sig positivt ud blandt efterhånden mange bøger, som konkurrerer om at dokumenterer sagen. Journalisten Dorte Toft har en helt unik rolle i hele forløbet. Hun er den første, der som den lille dreng i Kejserens nye klæder tør, hvad ikke andre gør i efteråret 2008. Hun sætter kraftige spørgsmålstegn ved IT-Factory på sin blog "Bizzen" tilknyttet Berlingske Business. Noget Stein Bagger og andre bag ham heftigt bekæmper. En af de tidligere mails fra Stein Bagger til Dorte Toft vidner allerede 5. oktober 2008 om en mand, der føler sig trængt, og de underliggende trusler er kun alt for tydelige. Stein skriver: "Du har aldrig nogensinde taget mig i et ikke sandfærdigt svar. Så når jeg siger, at jeg har en ph.d. så passer det." Sådan skaber man sin egen virkelighed. "Det er fandeme uhyggeligt du" som Peter Schrøder klogt sagde for længe siden. De respektive afsnit i bogen er markerede med farvede initialer, henholdsvis DT og HT. Det fungerer faktisk rigtigt godt, og bogen er samlet set overordentlig velskrevet.

Jeg synes de aktuelt udkomne bøger om affæren supplerer hinanden med forskellige synsvinkler, men er der kun plads til en bog på hylden vælger jeg denne.

Velskrevet og underholdende bog, der skiller sig positivt qua Dorte Tofts unikke rolle som blogger med attitude.


Jyllands-posten

d. 1. apr. 2009

af

af

John Hansen

d. 1. apr. 2009


Jyllands-posten

d. 6. juni 2009

af

af

Niels Lillelund

d. 6. juni 2009


Børsen

d. 27. mar. 2009

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 27. mar. 2009