Bøger / faglitteratur

Ondt blod : grådighed, svindel og storhedsvanvid i Silicon Valley


Beskrivelse


Den unge iværksætter Elizabeth Holmes (f. 1984) bliver i starten af 00'erne Silicon Valleys darling, indtil det viser sig at hendes firma Theranos er et luftkastel, der snyder med blodprøveapparater for at få kontrakter i hus med medicinalgiganterne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2020

af

af

Louise Urban Andersen

d. 17. juni 2020

Den fremadstormende Elizabeth Holmes bliver darling i Silicon Valley med firmaet "Theranos", indtil det viser sig, at hendes firma er baseret på svindel. Kan læses af alle med interesse i svindelsager på højeste niveau.

Prologen skitserer bogens problemstilling: Elizabeth Holmes' firma er et luftkastel, som snyder med blodprøveapparater for at få kontrakter med medicinalgiganterne. Vi følger, gennem mange kilder, Holmes' entusiasme som iværksætter, og hun bliver portrætteret som den kvindelige pendant til Steve Jobs. I starten går alt godt, og Holmes bliver hurtigt en komet indenfor sundhedsteknologi. En del af investorerne bliver mistænksomme overfor Holmes' forretningsmetoder, og i 2015 begynder beskyldningerne om, at firmaets blodprøveapparater slet ikke virker, at komme frem i offentligheden. Firmaet kollapser i 2018.

Spændende fremstilling af sagen om firmaet Theranos' storhed og kollaps. I et velskrevet sprog opruller Carreyrou svindelsagen og viser, hvor meget investorer kan forblændes af iværksættere, der har opbygget et luftkastel.

Denne bog leder tankerne over på danske IT Factory, som beskrevet i fx Bedrag.


Journalisten

2020, nr. 8

af

af

Annegrethe Rasmussen (f. 1964)

2020, nr. 8


Berlingske tidende

d. 25. juli 2020

af

af

Peter Nedergaard

d. 25. juli 2020