Bøger / skønlitteratur / roman

Basker


Beskrivelse


En beretning om et liv som hjemløs på randen af samfundet. Et liv med masser af øl, litteratur, jazz, hash og problemer med det kommunale system.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2015

af

af

Michael Olsen

d. 4. maj 2015

"Basker" er en fortælling om Ejler Nyhavns liv med litteratur, jazz, hash, alkohol og hjemløshed. For læsere af nyere eksperimenterende dansk litteratur.

I punktnedslag fortæller Ejler Nyhavn om sit liv som hjemløs og hvordan han forsøger at skabe værker af både litterær art og inden for jazz-musikken. Det daglige indtag af alkohol og hash er både med- og modspillere, men værst er Ejlers konstante problemer med det kommunale system og deres mange blanketter. Efter at have levet en rum tid i København, flytter Ejler til Viborg, hvor han så småt øjner en mulighed for at slå sig ned, om ikke til ro.

"Basker" er skrevet som en slags punktnedslag i en dagbog, hvor Ejler fortæller om løst og fast, han oplever eller går og grubler over. Hvert punktnedslag består af alt fra en enkelt linje til ti. Nogle gange indskydes der digte eller længere tekster skrevet med skrivemaskinetypografi. Man kommer vidt omkring i Ejlers liv, men bliver aldrig helt sikker på, hvad der er fakta og hvad der er fiktion. Selv om hans fortællemåde kan virke lidt tung, så er der rigtig meget humor gemt i teksten.

Ejler Nyhavn optræder som medforfatter til Katalognien sammen med Peter Adolphsen.


Standart

Årg. 29, nr. 3 (2015)

af

af

Simon Hastrup

Årg. 29, nr. 3 (2015)