Bøger / skønlitteratur / digte

Sofa ode strofer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
62 sider
Udgivet
2011
Ophav
Genre og form
digte
Originaludgave
2011

Beskrivelse


Digte hvor forfatteren foretager en lyrisk geografisk rejse gennem sit indre Tyskland med fokus på sprogligt eksperiment og naturelementer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2011

af

af

Kent Skov

d. 17. feb. 2011

For de interesserede i ny dansk lyrik.

En interessant og særegen digtsamling der balancerer mellem en velkendt enkelt lyrisk form og det mere personlige tvetydige udtryk med sans for den sproglige ordspil, som titlen også lægger op til: "Kald det begyndelsen, kald det tilbage, kald det/spulede net og/alt fra havet(...)". Samlingen består af tre digtkredse - samtidig er der en gennemgående linje gennem digtene. Dels i form af en overordnet geografisk lyrisk rejse ned til et "indre hærget Tyskland hvor ord gælder for meget", som han selv formulerer det. Dels i kraft af nogle tilbagevendende dynamiske ledemotiver i selve digtene: fuglene og himlen - med Karlsvognen som holdepunkt - der i kontrast til det "jordnære" - brostenene og havet samtidig anslår en melankolsk tone. Formmæssigt varierer digtene fra det verbumløse minimalistiske til det mere udfoldede som i "Europa": (...)Europa rytmiserer et vers, jeg kan/og hørligt, ånde i; og ånd nu/langsomt, som standsed' du aldrig mere." Svagheden ligger i en manglende stilistisk konsistens set over hele digtsamlingen. Bogen er således bedre end det småusle omslag, der ikke i sig selv giver mod på at kaste sig ind i digtene.

Nyhavn har tidligere udgivet Duerne flyver højt over byen og Katalognien - begge med Peter Adolphsen samt redigeret 101 litterære postkort.

Personlig, læseværdig og lovende digtsamling, der har ambition, men også mangler noget i stilistisk konsistens for at være helt fuldendt.


Standart

Årg. 25, nr. 2 (2011)

af

af

Rasmus Hastrup

Årg. 25, nr. 2 (2011)