Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Baby Rasta


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

426 sider

Udgivet

2013

Ophav

Rune Stefansson(forfatter)
Genre og formroman, krimi
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Krimi. Den dansk/chilenske detektiv Marcelo Krankl får til opgave at opklare mordet på en dansk musiker og turist i Gambia, men hvirvles ind i flere dramatiske forhold, magtkampe og interne opgør, mens han sætter livet på spil for at opklare dette og flere mord


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jun. 2013

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 12. jun. 2013

Blev man fanget af bind 1, vil man sikkert også gerne læse bind 2 i serien En Marcelo Krankl-krimi, som er en spændingsbog og derfor bør formidles som sådan.

Den dansk/chilenske detektiv Marcelo Krankl tager på hævntogt efter mordet på sin kæreste, men efter en mellemlanding i Israel ender han i Gambia, hvor hans opgave bliver at opklare mordet på en dansk musiker/turist. Det bliver til flere mord, og Marcelo færdes i kredse tæt på præsidenten, landets opposition, colombianske narkogangstere, internationale skurke, flere landes hemmelige tjenester og lokale heksedoktorer. Det er et plot, hvor vuggende negerrøve (bl.a. på titlens reggaedronning Baby Rasta), lokker ham på afveje, og hvor korruption, mord og mishandlinger truer alt og alle. Tilsat kontant action krydret med højteknologiske gadgets virker det som om, læseren er landet i en 007-film, spændende og lidt for lang. Beskrivelserne er ret grundige og med tiden noget ens, så det er svært at opretholde interessen hele vejen. Foruden plottet fås historier om turismen, ondskab og demokratiets vilkår.

Bogen er bind 2 i en serie. Bind 1 Blockbuster var mere en ren krimi end denne, som på forsiden kaldes krimi, men rettelig er en thriller/spændende bog. Den minder mig ret meget om bøgerne fra Afrika af Jan Larson, men også Clive Cusslers og andre tilsvarende forfatteres universer dukker op.

Elementært spændende plot, der dog trækkes og pensles for langt ud til, at bogen for alvor fænger som international thriller.


Politiken

d. 24. aug. 2013

af

af

Anne Bech-Danielsen

d. 24. aug. 2013Informationer og udgaver

2013

Bog

Rune Stefansson

Byens Forlag, 1. udgave

2014

Ebog

Rune Stefansson

Metropolitan eBooks, 2. udgave, 1. e-bogsudgave

2017

Lydbog (net)

indlæser: Morten Rønnelund

Lindhardt og Ringhof

2017

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Morten Rønnelund

Audioteket