Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Blockbuster


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

328 sider

Udgivet

2011

Ophav

Rune Stefansson(forfatter)
Genre og formroman, krimi
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2011


Beskrivelse


Krimi. Detektiven Marcelo Krankl hyres af ph.d.-studerende Sofia Goldbaum, der forsker i den danske insulingigant Nords fortid samt deres aktuelle arbejde med at udvikle en ny type insulin. De er på jagt efter skumle hemmeligheder, og jages selv af sydamerikanske bander, naziorganisationer, andre medicinalfirmaer og flere efterretningsvæsener


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. mar. 2011

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 15. mar. 2011

Læsere af spændingsbøger/krimier og især dem med lyst til at prøve nye danske veje og forfattere er de centrale læsere.

Efter Sydamerikas sjæl, 1998 er dette den skønlitterære debut. Som uddannet i litteraturvidenskab, underviser i at skrive og ansat som kommunikationsmedarbejder, er værktøjet i orden. Bogen har i 9 år været genstand for omfattende research samt samarbejde med venner og forlagsredaktører - en proces der beskrives detaljeret på www.krankl.dk. Hovedpersonen er detektiven Marcelo Krankl med de chilenske aner. Sammen med sin læremester, den ældre og filosoferende Konrad, hyres han af en ph.d.-studerende Sofia Goldbaum, der skriver om den danske insulinproducerende gigant Nords jagt på en ny type insulin samt dets forbindelse til eksperimenter bl.a. i kz-lejre. Marcelo rejser til Argentina og Guatemala, inden ringen sluttes i Danmark efter 1 måned, og det fører ham i farezoner forårsaget af sydamerikanske bander, gamle nazister, konkurrerende medicinfirmaer samt flere efterretningstjenester. En dramatisk rejse i rigeligt mange lag og ærinder.

Minder mig om Jan Larson Cyklonens øje tilsat andre internationale thrillerkrydderier, men er sig selv bl.a. pga. den uddybede baggrund. Kaldes bind 1 i serie om Marcelo Krankl.

Kompleks og dramatisk thriller med base i medicinalindustriens blakkede moral og fortid. Den er spændende, og det bliver interessant at se udviklingen i serien, men der er så mange bolde i luften og lag i plottet, at det er svært at holde fokus undervejs.


litteratursiden.dk

d. 18. apr. 2011

af

af

Merete Trap

d. 18. apr. 2011

Onde og beregnende forretningsmænd, lyssky organisationer, voldelige bandemedlemmer og uskyldige børnehjemsbørn mødes i denne nye blockbuster af en dansk debutkrimi. Da detektiven Marcelo Krankl først...


Politiken

d. 27. maj. 2011

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 27. maj. 2011Informationer og udgaver

2011

Bog

Rune Stefansson

Byens Forlag, 1. udgave

2021

Ebog

Rune Stefansson

Byens Forlag

2014

Ebog

Rune Stefansson

Metropolitan eBooks, 3. udgave, 1. e-bogs-udgave

2017

Lydbog (net)

indlæser: Morten Rønnelund

Lindhardt og Ringhof

2017

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Morten Rønnelund

Audioteket