Gå til indholdAt kende sig selv : om identitet, selvfølelse og selvbilleder


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

207 sider

Udgivet

2007

Originaludgave

2007


Beskrivelse


Om vejen til en større bevidsthed om vores indre autentiske selv. Med forslag til hvordan vi kan arbejde med negative selvbilleder, og opnå fornyet respekt og selvglæde


Anmeldelser (2)


1. jan. 1970

Bogen henvender sig dels til den interesserede læser, der ønsker større selvindsigt, dels til terapeuter, der vil udvide deres terapeutiske repetoire eller blot opdateres om, hvad andre dygtige terapeuter udvikler af indsigtsfuld viden.

Bogens svenske forfatter er psykolog og psykoterapeut. Hun har skrevet flere bøger, men det er første gang, hun oversættes til dansk. Der er tale om både en selvhjælpsbog og en informativ psykologibog. Dens ambition er at tydeliggøre, hvordan vores psykologiske univers fungerer. Hertil er "selvet" et centralt begreb, som forfatteren bruger som udgangspunkt og placerer på samme måde som solen i solsystemet. Med sine mange eksempler og gode forslag til at arbejde med negative selvbilleder, er det i ordets bedste forstand en populærpsykologi.

Der findes uendeligt mange bøger for denne målgruppe af mennesker, der gerne vil være klogere på de indre processer, men ofte tager de udgangspunkt i en bestemt neurose, et misbrug eller en særlig terapiform. Denne bog handler om psykologiske processer, som alle vil kunne genkende sig selv i og er derfor mere beslægtet med visse af de spirituelle psykologibøger, men med en minimal berøring af det åndelige aspekt.

En populærpsykologi i den meget seriøse ende af skalaen. Bogens udgangspunkt er begrebet "selvet", som er den "indre kerne, der gør at vi føler os som forfattere til vores eget liv". Bogen kan læses af og har bud til enhver, der interesserer sig for psykologi og identitet.

Lektørudtalelse

Af

Ellen Lind Jensen

Socialpædagogen

Af

Jens Nielsen

Årg. 64, nr. 13 (2007)


Informationer og udgaver

Punktskrift

2011

Ebog

2008

Bog

2007