Gå til indholdArkitektur uden grænser


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

302 sider: ill. i farver

Udgivet

2007

Originaludgave

2007


Anmeldelser (6)


1. jan. 1970

Bogen henvender sig bredt til alle, der interesserer sig for arkitektur og arkitekturhistorie.

Steen Estvad Petersen er arkitekt og udnytter sin faglige baggrund til at analysere og beskrive, hvordan arkitektoniske temaer og ideer gennem tiderne har vandret og sat sig nye spor, navnlig i Danmark, som er hans hovedemne. Bogen starter med vikingetiden, hvis ringborge Estvad mener kan have rødder i det byzantinske rige. Fra renæssancen fremhæver han, hvordan en rundbuegavl i Venezia bliver forbillede for herregården Hesselagergaard. Det er skarpsindigt og ganske detektivisk, og det er meget spændende, bevidsthedsskabende og øjenåbnende at følge hans fortællinger om arkitekturen helt op til vore dage. Et afsluttende kapitel er helliget den nye arkitekturkanon. Mange illustrationer. Litteraturliste, register og billedhenvisninger.

Værket er en ny udgave af Estvads Ideernes vandring, 2000. De oprindeligt 12 essays er nu blevet til 16, og værket fremstår som nyskrevet, skønt enkelte overskrifter går igen. Illustrationsmaterialet er også udvidet i forhold til førsteudgaven, og et større format giver mere luft til illustrationerne, der er en vigtig del af dokumentation og formidling. Efter min mening er det denne nye udgave, som publikum herefter skal have.

En fin ny udgave af værket, der både er fagligt velfunderet og bredt tilgængeligt, ved sin brede synsvinkel interessant ikke blot i arkitektonisk men også i bred kulturhistorisk sammenhæng.

Lektørudtalelse

Af

Torben Wendelboe

Politiken

Af

Karsten R. S. Ifversen

d. 12. dec. 2007

Arkitekten

Af

Nils-Ole Lund

Årg. 110, nr. 4 (2008)

Sfinx

Af

Maria Fabricius Hansen

Årg. 30, nr. 4 (2007)

By og land

Af

Allan Tønnesen

2007, nr. 77

Grønt miljø

Af

SH

2008, nr. 1


Informationer og udgaver

Bog

2007