Bøger / faglitteratur til børn

Amazonas

Del af Faktisk!

I samme serie


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2020

af

af

Boy Olesen

d. 11. juni 2020

En flot, spændende og meget vidensskabende bog om Amazonas for de 7-9-årige.

Amazonas er den største regnskov i verden og ligger som de fleste regnskove tæt på ækvator. Amazonas er 100 gange større end Danmark og det meste af den ligger i Brasilien i Sydamerika. Bogen beskriver hvad der er karakteristisk for en regnskov fx at der falder meget regn og er op til 30 grader varmt. Træer og planter stortrives her ligesom der i skovbunden er en verden af liv. Der fortælles specifikt om de giftige dyr bl.a. den lille edderkop, Den sorte enke og anakonda-slangen. I de høje træer lever der fx aber og rovdyret jaguaren dræber dyr der er nede for at drikke ved floder og søer. Bogen fortæller også om de indianere der lever i Amazonas.

En spændende bog der giver meget viden, og som har rigtig mange flotte fotos der på bedste måde støtter teksten. Det er meget positivt at der er et kapitel om træfældning i regnskoven fx at der hvert år forsvinder områder med regnskov der er 3-4 gange større end Danmark. Regnskovens betydning for klimaet sættes der også fokus på. Bogen er velskrevet og meget læsevenlig.

Kan relateres til Dyr i SydamerikaNoget om regnskovRegnskoven, Noget om regnskov og RegnskovenKan relateres til Dyr i Sydamerika, og RegnskovenKan relateres til Dyr i Sydamerika, Noget om regnskov og .


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 7 (2020)

af

af

Kurt Kristensen (f. 1943)

Årg. 73, nr. 7 (2020)