Gå til indholdAlfahan-syndromet : ledelse og coaching af stærke personligheder


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

278 sider

Udgivet

2007

Originaludgave

2007


Anmeldelser (7)


1. jan. 1970

Alfahan er et begreb fra zoologien som betegner den førende han i en social gruppe. Også menneskeverdenen har sine alfahanner, og det kan ikke undre, at op mod tre fjerdedele af alle ledere kan defineres som alfahanner. Forfatternes hovedhypoteser er dels, at der er forskellige typer alfahanner, og dels at disse forskellige typer kan udvikle sig i en heldig eller uheldig retning. Bogen henvender sig således både til ledere, der på et overordnet niveau selv leder andre ledere, og til ledere, der på egen hånd ønsker at udvikle deres styrker.

De to forfattere er amerikanere med deres eget lederkonsulentfirma på hvis hjemmeside, der ligger forskellige redskaber, som er relevante i forbindelse med brug af bogen. Sproget er ligefremt og bogen falder i den amerikanske, meget praktisk orienterede tradition, hvor spørgsmål direkte til læseren skal øge bogens værdi som redskab til selvstudie.

De teorier forfatterne bygger på, er i vid udstrækning udviklet af dem selv Sammenlignet med de mange andre bøger om ledelse og coaching adskiller denne sig ved at specialisere sig i håndtering af ledere og i sit fokus på dette begreb.

Forfriskende og anderledes bog om lederudvikling, som bevæger sig i et lidt lukket univers, som virker fremmed for de mere etablerede danske lederuddannelser.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy

Lederne

Af

Ulla Bechsgaard

Årg. 92, aug. (2008)

Jyllands-posten

Af

Susanne Svendsen

d. 23. sep. 2007

Politiken

Af

Henrik Bandak

d. 1. dec. 2007

Berlingske tidende

Af

Henrik Day Poulsen

d. 17. okt. 2007

Ingeniøren

Af

Bjørn Strømboe

Årg. 33, nr. 0042 (2007)

Berlingske nyhedsmagasin

Af

Henrik Day Poulsen

2007, nr. 31


Informationer og udgaver

Bog

2007