Gå til indholdAdel : den danske adel efter 1849


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

591 sider: ill. (nogle i farver) ; 28 cm

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Illustreret opslagsværk om den danske adel fra 1849 og frem


Anmeldelser (7)


8. maj. 2015

Hvad vil det egentlig sige at være adelig? Smuk jubilæumsudgivelse af opslagsværket Danmarks Adels Aarbog. For læsere med interesse for den danske adel, både historisk set og nutidig.

Opslagsværk om den danske adel fra 1849 og frem. Opdelt i 5 kapitler med overskrifter som "Samfund og politik", "Herregård, kunst og kultur", "Adel, status og symbolik". Underkapitlerne har overskrifter som fx "Herregårdsinteriør", "Adelen og lighedssamfundet" og "Lige børn leger bedst". Redaktørerne er historikerne Lars Bisgaard og Mogens Krasig Jensen. Bidragydere er fx Ditlev Tamm og Bente Scavenius. Bagerst i bogen findes litteraturliste, noter, billedbeskrivelser, sted- og personregister. Forsiden er et familieportræt af lensgreve Bille Brahe Selby med familie (1873).

Hvem er egentlig de mennesker der gemmer sig bag adel, titler og flotte efternavne? Og hvordan er historien om den danske adel siden 1849? Det giver denne omfattende og smukke udgivelse et kompetent indblik i. Bogen kommer vidt omkring, det er interessant læsning og der tegnes et spændende billede af den store gruppe mennesker, som udgør den danske adelsstand.

Af andre udgivelser om den danske adel, kan nævnes Adel og godseje. Bind 1 m.m. af Bernhard Linder, som dog går væsentligt længere tilbage tidsmæssigtAdel og godseje. Bind 1 : Middelalder og renæssancetid


Af andre udgivelser om den danske adel, kan nævnes Adel og godseje. Bind 1 m.m. af Bernhard Linder, som dog går væsentligt længere tilbage tidsmæssigt.

Lektørudtalelse

Af

Merete Trap

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jytte Kjær Schou

2015-06-01

Politiken

Af

Steffen Heiberg

d. 28. jul. 2015

Information

Af

Georg Metz

d. 1. jun. 2015

Kristeligt dagblad

Af

Michael Böss

d. 11. maj. 2015

Personalhistorisk tidsskrift

Af

Tommy P. Christensen

2015

Antik & auktion

Af

Hanna Nielsen

2015, nr. 5


Informationer og udgaver

Bog

2015