Gå til indhold7 skrækkelige historier


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

115 sider: ill.

Udgivet

2010

genre/form

noveller,

gysOriginaludgave

2010


Beskrivelse


Syv gyserfortællinger med en indre sammenhæng om en række sære og uhyggelige hændelser hvor børn og unge er i centrum. De udspiller sig i gråzonen mellem fantasi og virkelighed


Anmeldelser (4)


23. feb. 2010

Til børn fra 12 år, der er fortrolige med gysergenren og kender dens præmisser.

Med et mere end 30-årigt forfatterskab omfattende litteratur for både børn og voksne bag sig behøver Haller ingen nærmere præsentation. Gysergenren er dog ny for ham, bortset fra bidrag til et par novellesamlinger i begyndelsen af firserne. Handlingen i flere af hans bøger udspiller sig dog ligesom disse fortællinger i gråzonen mellem fantasi og virkelighed. Historierne foregår i et genkendeligt, nutidigt dansk miljø, hvor forunderlige og uhyggelige hændelser finder sted. De refererer indbyrdes til hinanden, og bl.a. en kanariefugl, en bamse, en græsk maske, et hovedløst lig, glammende hunde og rigtig mange frøer er gennemgående elementer i fortællingerne. Trådene samles i den sidste historie, hvor læseren (måske) får en forklaring på de uhyggelige tildragelser. Her finder drengen Malle nemlig manuskriptet til denne bog i et skummelt sommerhus fyldt med frøer. Det er et litterært kunstgreb, hvor bogen henviser til sig selv som fiktion. Den er ikke uden humor, samtidig er historierne uhyggelige nok til at få de små hår i nakken til at rejse sig. Til hver fortælling hører en illustration i gråtoner, der rammer den dystre stemning, og hvor man genfinder frøerne, der har en central rolle.

Bogen minder på mange måder om R.L. Stines bøger i serierne Gåsehud og Horrorland, der ligeledes forener gyset med en afvæbnende humor.

7 velskrevne fortællinger, hvor forfatteren leger med sproget og genren.

Lektørudtalelse

Af

Ulla Møller

Berlingske tidende

Af

Mai Misfeldt

d. 5. mar. 2010

Information

Af

Henning Mørch Sørensen

d. 13. jul. 2010

Information

Af

Henning Mørch Sørensen

d. 28. jul. 2010


Informationer og udgaver

Ebog

2013

Ebog

2012

Lydbog (net)

2011

Lydbog (net)

2010

Bog

2010

Lydbog (cd-mp3)

2010

Lydbog (cd)

2010