Gå til indhold2084 : verdens ende


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

254 sider

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


I det fiktive Abistan, der er styret af et religiøst fundamentalistisk terrorregime, er overvågning og henrettelser en del af hverdagen. Alle tænker det samme, men mødet med en gruppe pilgrimme, vækker forbudte tanker hos Ati, og da han møder den ligesindede Koa stilles der spørgsmålstegn ved hele deres verdensbillede


Anmeldelser (8)


22. dec. 2016

Frygter du et islamitisk kalifat, hvor det endelige og totale tab af frihed og selvstændig tænkning er en realitet? Dystopi for læsere af fremtidsromaner, samt religions- og samfundskritiske bøger.

2084 var (vist nok) et glædens år i det fiktive land Abistan. Det var (formodentlig) det år, hvor "Den Store Hellige Krig" mod de vantro blev udkæmpet og vundet. Efterfølgende er tiden sat i stå, fortiden er ikke værd at tænke på, og årets egentlige mening fortaber sig i tågerne. Det eneste, der tæller er nuet, guden Yölah og hans profet Abi og der er ikke længere nogen særlig grund til at glædes. Abistan er styret af et religiøst fundamentalistisk terrorregime, hvor overvågning, henrettelser og tvungne pilgrimsrejser er en del af hverdagen. Ironisk nok er det pilgrimsrejserne, der vækker forbudte tanker hos hovedpersonen Ati, og da han møder den ligesindede Koa stilles der spørgsmålstegn ved hele deres verdensbillede.

Boualem Sansal har forfattet en dystopisk fremtidsroman, stærkt inspireret af Orwells 1984


. Bogen er et uhyggeligt og ret pessimistisk indslag i en sekulariserende islam-debat, og vil med sin snørklede sætningskonstruktion og mange filosofiske, etiske og religiøse betragtninger kræve en opmærksom læserBoualem Sansal har forfattet en dystopisk fremtidsroman, stærkt inspireret af Orwells 1984. Bogen er et uhyggeligt og ret pessimistisk indslag i en sekulariserende islam-debat, og vil med sin snørklede sætningskonstruktion og mange filosofiske, etiske og religiøse betragtninger kræve en opmærksom læser.

Minder på mange måder om Underkastelse


Tyskerens landsby


, der dog foregår i en nærmere mere genkendelig fremtid. Sansals egen Tyskerens landsby kredser også om islamisk fundamentalismeMinder på mange måder om Underkastelse, der dog foregår i en nærmere mere genkendelig fremtid. Sansals egen kredser også om islamisk fundamentalismeMinder på mange måder om Underkastelse, der dog foregår i en nærmere mere genkendelig fremtid. Sansals egen Tyskerens landsby kredser også om islamisk fundamentalisme.

Lektørudtalelse

Af

Christine Christensen

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 14. jan. 2017

Kristeligt dagblad

Af

Iben Tandgaard

d. 4. apr. 2017

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 16. jan. 2017

Information

Af

Tine Byrckel

d. 31. jan. 2017

Weekendavisen

Af

Joakim Jakobsen

d. 13. jan. 2017

Retorik magasinet

Af

KAN

Årg. 26, nr. 104 (2017)

Religion

Af

Allan Poulsen (f. 1951)

2017, nr. 4


Informationer og udgaver

Bog

2017