Gå til indholdTyskerens landsby : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

220 sider

Udgivet

2012

genre/form

roman,

dagbøgerOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Dagbogsroman. Brødrene Rachel og Malrich har algerisk-tyske forældre og bor i Paris. Da forældrene bliver dræbt under en massakre i Algeriet, dukker faderens hemmelige dagbøger fra hans SS-fortid op. Mens brødrene undersøger hans fortid, sammenholdes naziregimets rædsler med islamistisk fundamentalisme, både i den arabiske verden og i den parisiske forstad


Anmeldelser (7)


17. jan. 2012

Stærk roman, der sammenligner Hitlers regime med totalitære islamister, og samtidig skildrer børnenes skyldfølelse over fædrenes synder. Bogen henvender sig til læsere med interesse for holocaust og islamisk fundamentalisme og har litterært samme målgruppe som fx Primo Levi.

Den algeriske forfatter er forbudt i hjemlandet, men prisbelønnet i Tyskland for denne roman, hans første på dansk. 2 brødre mister deres forældre under en islamistisk massakre i Algeriet. Den ældste finder den tyske fars dagbøger fra sin hemmeligholdte fortid som SS-mand og begynder en undersøgelse af hans liv. Den anden bror fortsætter arbejdet efter storebrors selvmord, og det bliver en rystende interessant sammenkædning af religiøs og politisk fanatisme gennem det 20. årh. Bogen viser at holocaustfornægtende islamister har fællestræk med nazisterne, og er også en stærk skildring af, hvordan skylden over farens fortid præger sønnerne. Meget velskrevet i dagbogsform og med lune glimt midt i alle rædslerne.

Primo Levi, som romanen også henviser til, er en oplagt sammenligning.

Dagbogsroman om 2 algerisk-tyske brødre i Paris, der mister deres forældre under en massakre i Algeriet. Den ældste begår selvmord efter sine undersøgelser af den tyske fars hemmelige SS-fortid, og den anden fortsætter arbejdet. Bogen sammenholder holocaust-rædslerne med islamistisk fundamentalisme, både i den arabiske verden og den parisiske forstad. Yderst velskrevet og rystende interessant, målgruppen er fx Primo Levis læsere.

Lektørudtalelse

Af

Annemette Schønberg Johnsen

Berlingske tidende

Af

Else Cornelius

d. 25. feb. 2012

Politiken

Af

Thomas Thurah

d. 25. feb. 2012

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 25. feb. 2012

Weekendavisen

Af

Helle Merete Brix

d. 9. mar. 2012

Kristeligt dagblad

Af

Moritz Schramm

d. 13. feb. 2012

Standart

Af

Mads Anders Baggesgaard

Årg. 26, nr. 3/4 (2012)


Informationer og udgaver

Ebog

2013

Bog

2012