Bøger / faglitteratur til børn / idebøger

100 naturaktiviteter for børn : over 100 sjove, praktiske udendørs projekter


Beskrivelse


Aktivitets- og inspirationsbog om projekter, eksperimenter, undersøgelser og lege, der alle har til formål at skærpe interessen og omsorgen for det derude - både det nære ude og inde i byen og i naturen.
Side 20-21: Gips (Sporafstøbning); side 60-61: Spil (Keglespil af plastflasker); side 62-63: Stylter (af dåser og snor); side 64-65: Drager (af pinde, stof og snor); side 76-77: Fangstnet (af net, ståltråd og pind); side 83: Billeder (af tang og karton); side 96-97: Miniaturehaver (Kassehave); side 118: Plantetryk (Tryk med bark og blade); side 146-147: Rammer (Billedramme af bølgepap og naturmaterialer); side 150-151: Mus (af karteboller, stof og vat); side 160-161: Fuglekasser (Redekasse af træ); side 162-163: Foderbrætter (af træ); side 182-183: Urtepotteskjulere (dekorerede urtepotter); side 184: Uroer (Kogleuro); side 184: Kogler (som uro).

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2001

af

af

Lars Aagaard

d. 22. maj 2001

"Der er masser at tage fat på hele året", som bogen anfører, i hjem og institution når man lader sig inspirere af denne flotte aktivitets- og inspirationsbog om projekter, eksperimenter, undersøgelser og lege, der alle har til formål at skærpe interessen og omsorgen for det derude - både det nære ude og inde i byen og i naturen. Halvdelen af indholdet kendes fra 50 natur aktiviteter, som kom for nogle år siden (1997). Det ny er aktiviteter nær boligen, alt ordnet sammen i en disposition der følger året. Her er således et fint supplement til de spirebøger, som altid kan behøve forstærkning og fornyelse, ligesom hobbyaktiviteter til den mørke tid med naturmaterialer. Bogen er tillige en havebog med anvisning på at lægge løg, dele stauder og så. Opslagene er opbygget med et flot foto af resultatet, i reglen på højresiden, og på venstresiden beskrivelse trin for trin med fremgangsmåde og redskaber. Fotografierne er meget klare og logiske. Indledningen har nogle advarsler, regler og udstyrslister, bag i bogen et lille register. Indvending: nogle af børnene smiler lidt for sødt til min smag, noget børn næppe vil bemærke. Til gengæld er der ingen af projekterne, som er grimme.


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2001

af

af

Knud Stadelund (skole)

d. 22. maj 2001

Bogen er en udvidelse af den tidligere udsendte 50 natur aktiviteter (97/39) og indeholder over 100 idéer til at lære mere om naturen. Indledningen fortæller om materialer og udstyr, haveredskaber, jordbehandling, ting man skal passe på, miljøregler samt forslag til indsamling og registrering. Herefter følger informationer og aktiviteter, der er ordnet efter årstiderne. De forskellige aktiviteter er opbygget således, at der er en liste over, hvad der skal bruges samt en trinvis gennemgang i tekst og billeder. Desuden kan der være faktuelle informationer samt advarsler. Bagest i bogen er der et indeks. Det er en inspirerende og instruktiv håndbog med forsøg, der kan anvendes i haven og i naturen i øvrigt. Bogen har et nydeligt layout, og teksten kan selvlæses fra 4.-5. kl. Den er gennemillustreret med klare farvefotos, der støtter teksten udmærket. Skolebibliotekerne har bøger om forsøg i naturen, men denne kan udmærket supplere de allerede eksisterende. Den kan både anvendes privat og i skoleregi, hvor den kan indgå som led i undervisningen i Natur/Teknik i indskolingen og på mellemtrinnet.


Jyllands-posten

d. 16. juni 2001

af

af

Pernille Ammitzbøll

d. 16. juni 2001Informationer og udgaver