Gå til indholdYahya Hassan 2 : digte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

112 sider

Udgivet

2019

genre/form

digteOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Digte. Yahya Hassan fortsætter stilen fra sin banebrydende debut og tager livtag med berømmelsen, den udsatte position, stofmisbrug, vold og pykiatrisk indlæggelse


Anmeldelser (12)


12. nov. 2019

Yahya Hassans anden digtsamling fortsætter stilen fra den banebrydende debut og tager livtag med berømmelsen, den udsatte position, stofmisbrug, vold og psykiatrisk indlæggelse. For læsere af moderne digte.

Gennem fire kapitler serveres digte, der løber over tiden efter debuten og den pludselige berømmelse. Han skriver digte om sit voldsomme stofindtag og nødvendigheden af mandsopdækkelsen af sikkerhedsfolk afledt af sin udsatte position efter kritikken af indvandrermiljøet. Vold, fængselsdom og indlæggelse på psykiatrisk hospital danner yderligere den røde tråd digtsamlingen igennem. Kapitlerne, der bærer titlerne "Præmieperker", "Jagtsæson", "Fængsler og fanger" og "Psykoseperker", rummer digte af kortere og længere art. Indholdet er skrevet med versaler. Sproget er råbende og voldsomt og kan beskrives som genren stream of consciousness. Yahya Hassan


debuterede med Gennem fire kapitler serveres digte, der løber over tiden efter debuten og den pludselige berømmelse. Han skriver digte om sit voldsomme stofindtag og nødvendigheden af mandsopdækkelsen af sikkerhedsfolk afledt af sin udsatte position efter kritikken af indvandrermiljøet. Vold, fængselsdom og indlæggelse på psykiatrisk hospital danner yderligere den røde tråd digtsamlingen igennem. Kapitlerne, der bærer titlerne "Præmieperker", "Jagtsæson", "Fængsler og fanger" og "Psykoseperker", rummer digte af kortere og længere art. Indholdet er skrevet med versaler. Sproget er råbende og voldsomt og kan beskrives som genren stream of consciousness. Yahya Hassan debuterede med Yahya Hassan.

Meget dragende og skarpe digte, der, ligesom i debuten, formår at være kompromisløse. Yahya Hassan er et godt eksempel på kritisk og bidende poesi, der trækker på ekspressionismens kraftfuldhed og socialrealismens kritik. Der er meget på hjerte i denne digtsamling, og man følger menneskets vej ud i ekstremerne. Vil lige som debuten i høj grad kunne bruges til litteraturanalyse i danskundervisningen.

Af andre samfundskritiske og ekspressionistiske digtsamlinger, kan der nævnes Broby-Johansens Blod


, selvom den er meget ældreAf andre samfundskritiske og ekspressionistiske digtsamlinger, kan der nævnes Broby-Johansens Blod, selvom den er meget ældre.

Lektørudtalelse

Af

Martin Minka Jensen

Point of view international [online]

Af

Jakob Brønnum

2019-11-08

Litteratursiden.dk [online]

Af

Mette Østgaard Henriksen

2019-11-14

Atlas [online]

Af

Malte Frøslev

2019-11-14

Politiken

Af

Lilian Munk Rösing

d. 9. nov. 2019

Kristeligt dagblad

Af

Peter Stein Larsen

d. 12. nov. 2019

Berlingske tidende

Af

Anne Sophia Hermansen

d. 9. nov. 2019

Jyllands-posten

Af

Erik Svendsen (f. 1954)

d. 9. nov. 2019

Information

Af

Tue Andersen Nexø

d. 9. nov. 2019

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 15. nov. 2019

Børsen

Af

Line Rasmussen

2019-11-15

Standart

Af

Peter Stein Larsen

Årg. 34 nr. 1 (2020)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Punktskrift

2020

Bog

2019

Ebog

2019