Gå til indholdVintage mode : en fascinerende rejse gennem det 20. århundredes tøjdesign


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

223 sider: ill. (nogle i farver) ; 29 cm

Udgivet

2009

Originaludgave

2009


Anmeldelser (3)


26. aug. 2009

Vintage mode er stor i disse år. Vintage er mode, som genopdager og genbruger fortidens klassiske tøj og tilbehør. I denne bog gennemgås moden fra 1900 til 1980'erne med fokus på tendenser, modeskabere, tøjmæssige detaljer og stoffer. Den har mere dybde og er mere modeteknisk, end mange øvrige titler om samme emne, og den vil tiltale den seriøse modeinteresserede.

Forsiden sælger! Holdt i lækre douce grøn/rosa farver og med et billede af en velklædt kvinde i storskørtet "creation" signalerer den eksklusiv mode og stil. Bagsidetekten dækker fint bogens fokus på baggrunden for moden, de forskellige teknikker, inspirationen og modeskaberne. Den er rigt illustreret i lækkert design. Teksten er velskrevet og retter sig både til nybegynderen og til den læser, der kan sine modeklassikere. Bagerst (for) kort oversigt over vintagebutikker (kun i Kbh.) samt opremsning over designere samt kort leksikon over modeudtryk. Her medtages kun kvindetøj.

Bogen Vintage mode går i dybden med stoffet, selv om hver tiår behandles på under 30 sider. Den har coffee-table book-præg i kraft af sit store format og gennemillustrerede layout.

En indbydende modeguide til det 20. århundredes modetendenser og -skabere for den interesserede læser. Bogen gennemgår hver tiår med fokus på designere, tendenser og bevægelser og udpegning af klassikerne. Bogen stopper i 1980'erne. Indbydende forside, mange illustrationer, lækkert design.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Caft

Politiken

Af

Niels Pedersen

d. 30. aug. 2009

Berlingske tidende

Af

Karen Magrethe Schelin

d. 23. aug. 2009


Informationer og udgaver

Bog

2009